Košarka

Union Olimpija klonila četrtič zapored, Krka ugnala MZT

Zadar, 31. 10. 2015 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Uniona Olimpije so v 8. krogu lige Aba izgubili z Zadrom s 56:67. Za varovance Gašperja Potočnika je to drugi zaporedni poraz v tem tekmovanju. Novomeška Krka je z 72:68 ugnala MZT iz Skopja.

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli drugi zaporedni poraz v ligi Aba, skupaj že četrtega v nizu. Z njim so po slabi tretjini rednega dela zdrsnili na petdesetodstotni izkupiček, ki pa jih še vedno ohranja v zgornji polovici nastopajočih.

Ljubljančani se iz Zadra vračajo s porazom.
Ljubljančani se iz Zadra vračajo s porazom. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani so bili v Zadru, ki je v zadnjem času v odlični formi in je med drugim v prejšnjem krogu v gosteh premagal Cedevito, brez možnosti za uspeh. Znova se je izkazalo, da so brez uspešnega meta z razdalje lahka tarča za tekmeca, če pa nimajo še izstopajočega posameznika, potem je njihov boj obsojen na neuspeh.

Tako je Zadar zlahka držal prednost in brez pretiranega napora prišel do svoje četrte zmage. Union Olimpija nikoli ni bila blizu preobratu; več kot deset točk je dosegel le Ronalds Zakis (11), vse tri trojke zeleno-belih iz 13 poskusov pa je zadel tretji najvišji igralec v ekipi Sava Lešić (205 cm).

Krka do druge zaporedne zmage

Košarkarji Krke so zabeležili drugo zaporedno zmago v ligi Aba, skupaj z uvodnim nastopom v pokalu Fiba proti Portu tretjo v nizu. Z njo so se pridružili ekipam s sredine razpredelnice, ki imajo po osmih krogih petdesetodstotni izkupiček. Novomeščani so skopski MZT strli v drugem polčasu, ki so ga dobili s 43:31. Pred tem so bili gostje trdno v sedlu in si že pred odmorom priigrali dvomestno prednost. Krka jih je ujela v 24. minuti, ko je prvič na tekmi povedla (38:37), vodstva pa nato praktično ni izpustila več iz rok.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih štirih minutah. Pri izenačenju na 62 je najprej zadel Ive Ivanov, nato je trojko dodal Mirko Mulalić, delni izid 7:0 pa je dopolnil Dušan Katnić z dvema prostima metoma. Prednost je Krka ohranila do konca in zmage ni več postavila pod vprašaj. Prvi igralec tekme je bil Jure Lalić z dvajsetimi točkami, po deset v vsakem polčasu. Po dvanajst sta jih dodala Ivanov in Katnić.

Krko v prihodnjem tednu čakata dve gostovanji; v torek v pokalu Fiba v Frankfurtu ter v soboto pri Igokeji.

Izida:

Zadar - Union Olimpija 67:56 (16:12, 38:27, 59:45)

Krka - MZT Skopje 72:68 (10:14, 29:37, 53:49)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.