Košarka

Union Olimpija čaka na vabilo v evropski pokal

Ljubljana, 11. 06. 2013 16.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V naslednji sezoni bo v evropskem košarkarskem pokalu nastopilo 48 ekip namesto dosedanjih 32, je sporočilo vodstvo tekmovanja. To pomeni, da je Union Olimpija zelo blizu povabilu v to tekmovanje.

V rednem delu evropskega pokala bodo ekipe razdeljene v osem skupin po šest moštev – skupine bodo oblikovane po geografskem načelu, v nadaljevanje pa se jih bo uvrstilo 24. Tem se bo v drugem delu priključilo osem ekip iz evrolige, nato pa bo sledil še Top 16, ki se bo igral na dve tekmi. Vseh 48 ekip ima tako zagotovljenih vsaj deset tekem, tiste, ki se bodo prebile v drugi del, pa še dodatnih šest.

Union Olimpijo bo v prihodnji sezoni vodil Aleš Pipan.
Union Olimpijo bo v prihodnji sezoni vodil Aleš Pipan. FOTO: Damjan Žibert

Union Olimpija, ki je v pretekli sezoni po dolgih letih izgubila status evroligaša, je zaprosila za povabilo in po besedah v. d. direktorja kluba Matevža Zupančiča je to po potrjenih spremembah več ali manj le še formalnost. "Vodstvo tekmovanja nas je danes obvestilo o spremembah, tako da računa na nas in mi na njih. Ekipam, ki že imajo zagotovljeno mesto, je hkrati poslalo tudi uradno pristopno izjavo, glede na to, da v vseh državah še niso končana državna prvenstva, pa bo imena povabljencev oziroma vseh udeležencev sporočilo naknadno," pravi Zupančič.

Vodstvo evropskega pokala je razmišljajo tudi o širitvi tekmovanja na 60 moštev, a ker je Fiba Europe zadržala tekmovanje eurochallenge, bo evropski pokal štel le 48 ekip. Žreb skupin prvega dela evropskega pokala bo na začetku julija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JURIF2
11. 06. 2013 21.35
+0
Kaj pa bo Olimpija tam? V naši ligi se mantrate z klubi...jaoooo :))))
Slovenska_košarka
11. 06. 2013 18.02
+7
Olimpija bo igrala EurcoCup tukaj ni debate. To leto bo zanimivo, saj bodo močne ekipe notri. Celo 8 ekip iz Evrolige.
TurboLimach
11. 06. 2013 18.13
+1
Je kaka možnost da bi imeli 2 kluba v tem pokalu? Krka npr.?