Košarka

Igokea v končnici boljša od Uniona Olimpije

Ljubljana, 07. 02. 2015 21.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Uniona Olimpije so v 21. krogu regionalne lige ABA izgubili z Igokejo s 77:83. Po treh zaporednih uspehih so doživeli deseti poraz, s katerim so si pet krogov pred koncem rednega dela zmanjšali možnosti za osvojitev četrtega mesta in preboja v izločilne boje.

Ljubljančani so tako slabo končali teden, v katerem so doživeli dva boleča poraza; najprej v sredo v evropskem pokalu po podaljšku, ki jim je zaprl pot v nadaljnje tekmovanje, zdaj pa še proti predzadnji ekipi lige, ki je tako zmagala šele šestič v sezoni. Trener Aleš Pipan resda ni mogel računati na vse svoje igralce - manjkali so Halil Kanacević, Luka Rupnik in Jaka Brodnik, zgolj tri minute pa je zaradi težav s hrbtom igral Sasu Salin, vseeno pa bi lahko zeleno-beli bolje odigrali zaključek tekme. Tako bo šel v pozabo tudi odličen dosežek Klemna Prepeliča, ki je dosegel 24 točk in imel ob sedmih podaja statistični indeks 33.

Razlog za poraz je poleg slabo odigrane končnice - dve minuti pred koncem je bilo še 75:75 - nova okrepitev Igokeje, kanadski ostrostrelec Brady Thomas Heslip, ki je dosegel 32 točk (6 trojk) in bil nerešljiva uganka za ljubljanske branilce. Union Olimpija bo v sredo proti Dijonu odigrala še zadnjo tekmo v evropskem pokalu, nato pa jo v nedeljo čaka obračun z drugouvrščeno Budućnostjo v Stožicah. Do konca rednega dela pridejo na vrsto še tri zaporedna gostovanja MZT Skopje, Szolnoki in Levski, za konec pa Krka v Ljubljani.

Trener Aleš Pipan in igralci Uniona Olimpije.
Trener Aleš Pipan in igralci Uniona Olimpije. FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Igokea - Union Olimpija 83:77 (23:16, 40:43, 62:60)
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

melhijad1
08. 02. 2015 10.48
+2
pa kaj je s tem pipanom.prepelic ki ne zna igrati obrambe,krije najboljsega strelca.
eurit30
08. 02. 2015 08.54
+3
Tale Muričeva igra in njegovo divjanje pač ne sodi v ABA ligo.