Košarka

Udrih z Memphisom boljši od Westbrookove Oklahome

Memphis, 04. 04. 2015 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ekipa Memphis Grizzlies je v košarkarski ligi NBA doma premagala Oklahoma City Thunder s 100:92 in je tretja na zahodnem delu z enakim izkupičkom kot drugouvrščeni Houston. Za zmagovalce je slovenski košarkar Beno Udrih v osemnajstih minutah dosegel pet točk in dva skoka.

Beno Udrih
Beno Udrih FOTO: Reuters

Košarkarji Memhpisa nadaljuje z dobrimi predstavami v ligi NBA, saj so pred svojimi navijači prišli do nove zmage. Po prvi četrtini so še zaostajali za gosti iz Oklahome, v drugi pa so vajeti igre prevzeli v svoje roke ter prišli do zanesljive zmage. Svoj delež k njej je prispeval tudi Beno Udrih. Najbolj učinkovita igralca domače ekipe sta bila Jeff Green (22 točk), ki je v obrambi zaustavil Russella Westbrooka (dosegel je 18 točk, vendar ob slabem odstotku meta), in Španec Marc Gasol (19). Pri gostih je blestel Enes Kanter, ki je ob 24 točkah imel še kar 17 skokov.

Indiana Pacers in Charlotte Hornets se v vzhodni konferenci še borita za osmo mesto, ki še vodi v končnico. Bližje cilju so po zmagi s 93:74 košarkarji Indiane, najboljši strelec ekipe je bil Rodney Stuckey s 15 točkami. Na želenem osmem mestu je zdaj Miami Heat, ekipa brata Dragić, ki ima na osmem mestu tekmo manj od Indiane, pa tudi tekmo manj kot Boston Celtic, ki je doma izgubil z ekipo Milwaukee Bucks. S to zmago si je Milwaukee bolj ali manj že zagotovil nastop v končnici NBA lige, saj ima štiri zmage več od Miamija. V domači ekipi je blestel O. J. Mayo, ki ni bil v začetni postavi, v 29. minutah pa je dosegel 24 točk in imel pet skokov in šest podaj. Tri minute manj je igral Isiah Thomas, najboljši strelec Bostona, ki je tekmo končal s 23 točkami.

Portland Trail Blaziers si je z zmago proti ekipi Los Angeles Lakesrs že zagotovil nastop med najboljšimi osmimi ekipami zahodnega dela najmočnejše košarkarske lige na svetu. Najboljša strelca tekme sta bila C. J. McCollum (Portland) in Jordan Clarkson (Los Angeles Lakers) s 27 točkami. San Antonio Spurs, še ena od ekip, ki že ima zagotovljeno mesto v končnici NBA lige, je popolnoma nadigral Denver Nuggets, ki je proti branilcem naslova izgubil s kar tridesetimi točkami razlike. Izpostaviti velja Dannyja Greena, ki je zdel vseh svojih šest poskusov za tri točke, tekmo pa je končal z 21 točkami.

Pau Gasol
Pau Gasol FOTO: Reuters

Nekoč so dvoboji med ekipama Chicago Bulls in Detroit Pistons odločali o prvem mestu v ligi NBA, tokratni medsebojni dvoboj pa ni odločal o ničemer. Domači biki so prišli do nove zmage, medtem ko se je Detroit že sprijaznil s tem, da bo zanj sezona kmalu končana. V ekipi Chicaga se je s 26 točkami izkazal Pau Gasol, ki je imel tudi deset skokov. Nikola Vučević je blestel v dresu Orlando Magica, ki je v dvoboju ekip, ki sta že brez možnosti za napredovanje v končnico, dosegel kar 37 točk. A to še ni vse, kajti 24-letni košarkar, rojen v Švici, se lahko pohvali tudi s 17 skoki. Za Minessoto je bil to že šestdeseti poraz v letošnji sezoni.

Do pomembne zmage na gostovanju v Sacramentu so prišli košarkarji New Orleansa, ki so v zahodni konferenci zdaj le še zmago za Oklahomo, ki je izgubila v Memphisu. Največ zaslug za zmago pelikanov je imel odlični DeMarcus Cousins, ki se lahko pohvali s trojnim dvojčkom. 24 točkam je dodal še kar 20 skokov in 13 asistenc. V domači ekipi je bil blizu podobnemu uspehu Tyreke Evans, ki je dosegel 19 točk, imel 12 skokov ter "le" devet asistenc.

Pomembne zmage so se veselili tudi v taboru ekipe Brooklyn Nets, ki je na svojem igrišču ugnala Toronto Raptors. Z njo so ohranili minimalno prednost pred grizliji našega Bena Udriha, z dosežkom sezone, 31 točk, pa se je v domači ekipi lahko pohvali Deron Williams, le točko manj je dosegel Brook Lopez, ki je imel tudi 17 skokov, dve manj pa Thaddeus Young. Washington Wizards ni imel večjih težav proti New York Knicksi. Z osemnajstimi asistencami se je izkazal John Wall.

Izidi:
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 100:92
Washington Wizards - New York Knicks 101:87
Indiana Pacers - Charlotte Hornets 93:74
Brooklyn Nets - Toronto Raptors 114:109
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 101:110
Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 84:97
Chicago Bulls - Detroit Pistons 88:82
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 123:93
Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 95:101
Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 77:107
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petervodeb
04. 04. 2015 20.19
-3
Največ zaslug za zmago pelikanov je imel odlični DeMarcus Cousins, ki se lahko pohvali s trojnim dvojčkom. 24 točkam je dodal še kar 20 skokov in 13 asistenc. V domači ekipi je bil blizu podobnemu uspehu Tyreke Evans, ki je dosegel 19 točk, imel 12 skokov ter "le" devet asistenc....... hahahahhahaahhahahahahahahahahahhhahahahahahahahahahhahahaahha
petervodeb
04. 04. 2015 23.16
+0
tisti ki ste dali minus.. lahko smo zgrozeni nad vasim znanjem nbaja in kosarke nasploh.