Košarka

Udrih o skorajšnjem začetku NBA: Ta hip je to največ ...

New York, 28. 11. 2011 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkarski branilec Beno Udrih se veseli skorajšnjega začetka sezone med elito lige NBA. Športnik iz Šempetra v Savinjski dolini bo v novi sezoni igral za Milwaukee Bucks, h kateremu se je preselil iz Sacramenta.

Slovenski košarkar Beno Udrih je v nedeljo za časopis Milwaukee Journal Sentinel izrazil navdušenje nad skorajšnjim začetkom nove sezone v ameriški poklicni košarkarski ligi NBA in zatrdil, da bo glasoval za dogovor med vodstvom lige oziroma lastniki klubov in košarkarji, s katerim se vsaj deloma rešuje letošnja sezona. Obe strani sta po 15-urnem sestanku v New Yorku v soboto le našli skupni jezik glede delitve dobička in napovedali, da se bo letošnja sezona začela 25. decembra. Igralci in lastniki klubov so se 149 dni prepirali glede delitve dobička in drugih določil kolektivne pogodbe, sobotni dogovor pa morajo posebej potrditi tako igralci kot lastniki klubov. Letošnja sezona bo skrajšana in bo imela le 66 tekem namesto običajnih 82.

Beno Udrih je Sacramento zamenjal z Milwaukeejem.
Beno Udrih je Sacramento zamenjal z Milwaukeejem. FOTO: Reuters

Udrih je do zdaj igral štiri sezone v NBA pri ekipi Sacramento Kings, ki ga je preko Charlotte Bobcats junija prodala ekipi Milwaukee Bucks. Pri kraljih iz Sacramenta je 29-letni Udrih v zadnji sezoni dosegel povprečje 13,7 točke na tekmo in 4,9 podaje. V Milwaukee se je s svojo svežo soprogo Michelle preselil že septembra, kjer je treniral samostojno z osebnim trenerjem Boštjanom Kuharjem. Udrih je za Journal Sentinel dejal, da je navdušen, da bo lahko zaigral za svoje novo moštvo, in zagotovil, da bo glasoval za dogovor, s katerim sta obe strani malce popustili. "V tem trenutku je to največ, kar smo lahko dosegli, saj je ekonomija slaba," je dejal Udrih in dodal, da bo lahko delal, kar rad dela vse od otroštva, začel pa bi že takoj jutri oziroma včeraj.

Igralci so med drugim popustili in bodo namesto do 57 odstotkov dobička deležni le med 49 in 51 odstotki. Najvišja dovoljena plača bo omejena na 58 milijonov dolarjev, novinci pa bodo ohranili svoje plače in nova pogodba jim ne odnaša 12 odstotkov, kar je bila zahteva lige oziroma lastnikov klubov. Slovenski košarkar se zaveda, da bo treba znova pridobiti razočarane navijače, vendar meni, da je bolje, da se sezona začne malce pozno kot nikoli. Na Milwaukee pa se bo še moral malce navaditi, saj vreme nikakor ni "kalifornijsko" in se je treba topleje oblačiti.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matevz_grahou
01. 12. 2011 23.37
v okvirjih nba: 2 razredno moštvo drugorazredni igralec...
fowler9
29. 11. 2011 11.59
+1
Sam dolarji mu grejo po glavi,bog ne daj da bi zastonj igral za repko,kot naprimer Parker in Nowitzki,upam da bo sedel na klopi prodana duša!!!
killer1971
28. 11. 2011 20.16
-1
udrih bo moral zdej poskrbet za zimsko garderobo,tako da za reprezentanco spet ne bo imel časa! sicer pa napihnjenca kot je on,niti ne rabimo,ker bi samo špetir naredu!
El_Pistolero
28. 11. 2011 18.31
+1
rokec9 Se popolnoma strinjam.Evans je enostavno precenjen in velikim zvezdnikom lige(James,Wade,Bryant,Durant,Nowitzki,Gasol,Anthony pa še kar nekaj jih je samo zdaj ne bom več našteval) ne seže do kolen. V ligi NBA je vsaj 20 igralcev,ki so trenutno boljši od Evansa.
El_Pistolero
28. 11. 2011 18.27
Nik Hlede Da primerjaš Evansa z Jamesom in najboljšim košarkarjem vseh časov Jordanom je pa res bolano. Evans je nedvomno najboljši igralec Kingsov in ima določene svoje kvalitete,samo drugače pa je precenjen egoist,ki se nonstop forsira. Sicer pa James in Jordan sta igralca,ki sta znala oziroma James še zna igralca,ki ekipo enostavno naredita boljšo. James je imel povprečne igralce pri Cavsih,pa so Cavsi vseeno bili pri samem vrhu lige in celo v finalu. Jordan tudi ni imel pred prihodom Pippna neke kakovostne ekipe,pa so tudi Bullsi,bili med najboljšimi ekipami,samo so pač klonili 3krat proti Pistonsom v finalu konference. Tako,da če bi Evans res bil toliko vreden bi tudi Kingsi bili veliko boljši. Evans je igralec,ki gleda samo nase in če bi Kingsi igrali bolj moštveno bi tudi bili veliko višje lahko. Se pa ti motiš,ko govoriš da so Kingsi v vzponu. Cousins pa Thompson pa mogoče zdaj še JJ Hickson so edini igralci,ki po mojem mnenju imajo kaj perspektive,pa še to zgolj za to da bodo postali še bolj uporabni igralci. Preostala ekipa pa je resnično boga in mislim da Kingsi nimajo šans za playof. Zdaj Dalembert pa je free agent tako da mogoče tudi več ne bo član Kingsov. Če bi obdržali Dalemberta bi še bili kaj vredni,drugače pa ta ekipa niti približno ni kakovostna. Aja pa pardon pozabil sem Salmonsa. Samo vseeno mislim da ta ekipa nima kakovosti za playoff. Kingsi bi enostavno potrebovali pravega liderja,ki bi držal ekipo pokonci in Evansa jaz ne vidim v tej vlogi,saj mislim da ne premore takšne avtoritete kot jo imajo tisti res pravi zvezdniki.
El_Pistolero
28. 11. 2011 14.42
+5
Udrihu,želim vse dobro čeprav mu je malo mar za reprezentanco in nima srca,da bi igral za Slovenijo. Udrih si zasluži neko spoštovanje nas vseh,saj pač igra v ligi NBA in pri Kingsih,je igral kar vidno vlogo in igral veliko minut in ni igral neke obrobne vloge kot naprimer Vujačič pri Lakersih. Čeprav je pri Kingsih imel veliko minutažo,mislim da je dobro,da je odšel iz Sacramenta,saj imam občutek,da Kingsi,nimajo neke prihodnosti. So ekipa brez repa in glave,v kateri se redno forsira Evansa,ki ga v Sacramentu imajo za superzvezdnika,čeprav to niti približno ni. Je pa res,da tudi Bucksi nimajo neke solidne ekipe in bojo lahko presrečni,že če pridejo v playoff. Pri njih se vse vrti okrog Jenkinsa,ki je dober igralec,samo kolko sem spremljal Buckse igra toplo hladno in ni zanesljiv. Pol je tu še Bogut,pa Reed,drugih posebej kvalitetnih igralcev pa žal pri Bucksih ne vidim. Mislim pa da bo Beno tudi pri Bucksih imel lepo minutažo,saj se mi zdi v tem trenutko da je njihov celo najbolj kvaliteten play,tak da če že druga ne bo igral oziroma vsaj moral bi igrati. Sicer pa mi je Milwaukee,že od nekdaj simptaičen klub,zaradi lepe maskote(jelen) in lepe barve kluba(zeleno-rdeča),je pa Milwaukee,med najmanjšimi mesti v katerih se igra NBA in zaradi tega bodo v klub težko spravili kakšnega superzvezdnika,saj bo le ta raje odšel v kakšno veliko mesto(LA,New York). Skratka,vse dobro želim Udrihu in naj postane pomemben člen jelenov iz Milwaukeeja.
Nik Hlede
28. 11. 2011 16.16
-3
tudi js mu želim dobro, samo ti se pa motiš. Kingsi so ekipa ka se "vzpenja", imajo veliko število rookie-jou, in sophomore-jou, pa še drugih mladih, skratka zlo mlada ekipa z zelo prospektivnimi igralci. škoda da ne igra več tam, nasplošno so mi kingsi neprimerno bol ušeč kot bucksi, pa tudi minutaže ne bo videl take kot pri kingsih. pri bucksih je PG Jennings, in bodi sigurn da bo on dobil veliko minutažo, pri kingsih je zaradi velikosti Evans lahko igral SG, Jennings pa ne. Aja in že ko smo pri Evansu, on je kralj. Zlo vsestranski igralec, in edini zravn Jordana, Jamesa in
BigBoy8
28. 11. 2011 16.30
+2
Mislm da kle ne bo dubu tok minut kokr pr Kingsih,kr Jennings res ne more igra 2ke,nikakor. Tko da bo bl k ne back-up play. Ampak useen,želim mu čim bolš sezono,njemu in usem ostalim k igrajo u tujini!!! NE bom pluvu po igralcih k so uspel,tko k 95%naše javnosti!!! Nevoščljivost je naša največja vrlina,a ne slovenčki?? Zarad tega pa smo tm k smo.. Aja,reprezentanca je odločitev posameznika,ne obveza!! Če mu je blo pač do poroke,je to njegova odločitev ;) in ja,da bi sedu na klopi medtem k Lakovič igra??! *
rokec9
28. 11. 2011 17.53
@Nik Hlede; če siliš igralca v ospredje in da ima nekaj talenta ni hudič, da ne bi imel dobre statistike. Evans je drugače čist povprečen igralec in krepko zaostaja za Jordanom in Jamesom, ki si ju omenil. Če vprašaš mene je recimo JR Smith krepko krepko boljši od njega. Pa še veliko takih je, ki so boljši od njega. Če se Evansa ne bi tako sililo v ospredje ne bi dosegel dosti. TIp si misli da je ne vem kaj, a verjemi, da ni nič posebnega. Mislim da bi Kingsi lahko takrat izbrali kaj boljšega na draftu.
El_Pistolero
28. 11. 2011 18.38
+1
Malo sem se zmotil pri priimku,ko se napisal Jenkins in ne Jeninngs,tak da moje opravičilo
BigBoy8
29. 11. 2011 10.48
No,ne morš primerjat tut Smitha pa evansa če smo že pr tem,dva različna tipa igralca!
Jernej Tominc
28. 11. 2011 10.04
+7
A Udrih se veseli košarke? Se je že spočil, revež več ni utrujen?
geozadetek
28. 11. 2011 09.33
+1
Če bi živel v ZDA bi že iz principa bojkotiral tekme NBA. Pol naj pa bajne zaslužke delijo 50-50 in igrajo pred praznimi dvoranami. Žalostno pa je, da bodo ljudje zopet drli v dvorane in metali $ v vreče brez dna. banda požrešna...
G36c
28. 11. 2011 09.32
+4
Pa bo imel čas igrati za svoj klub. Da nima slučajno spet kakšne poroke ali pa mogoče ločitve? Aja, sem pozabil, tukaj dobi plačano, za reprezentanco pa pa mora on dati ( SRCE )!
geozadetek
28. 11. 2011 09.35
+0
hehe... letos je bila reprezentanca na drugem mestu, ker je srce dal Michelle ;) Jasno pa je,da srce ne more biti na dveh mestih hkrati :)))
viking76
28. 11. 2011 12.30
+3
oženiš se lahko kadar koli v letu. Buče, ker se mu ne igra za reprezentanco. Lahko bi jim to vsaj u faco reku, ne pa da išče neke čudne izgovore.
targonox
28. 11. 2011 18.25
drugo leto bo mel pa izgovor da se bo loču :D ne sj ne malo šale velik sreče udrihu ;)
spravitelj
28. 11. 2011 09.18
+8