Košarka

Türk prisluhnil predstavnikom KZS

Ljubljana, 22. 11. 2010 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski predsednik dr. Danilo Türk je sprejel delegacijo Košarkarske zveze Slovenije, ki mu je v dobre pol ure predstavila podrobnosti projekta Eurobasket 2013.

Slovenski predsednik dr. Danilo Türk je skupaj s šefinjo kabineta Mojco Seliškar Toš, svetovalcem za zdravstveno in socialno varstvo ter humanitarna vprašanja mag. Francem Hočevarjem in svetovalcem za odnose z javnostmi Boštjanom Lajovicem sprejel delegacijo Košarkarske zveze Slovenije, ki mu je v dobre pol ure v podrobnosti predstavila projekt Eurobasket 2013, za organizacijo katerega kandidira krovna slovenska košarkarska organizacija.

Predsednik Türk na tekmi Slovenija-Turčija - 3
Predsednik Türk na tekmi Slovenija-Turčija - 3 FOTO: KZS/www.alesfevzer.com

Delegacija KZS, ki so jo sestavljali predsednik Roman Volčič, generalni sekretar Iztok Rems ter direktor članskih reprezentanc in marketinga Matej Avanzo, je predsednika pred sestankom seznanila s pripravo projekta ter mu poslala vsa gradiva vezana na kandidaturo, na sestanku pa mu je povsem transparentno prikazala pričakovane finančne, promocijske in športne učinke, ki so bili tudi tokrat bolj kot ne konzervativni. Predsednik je vodilnim možem KZS zatrdil, da se bo pred 109. redno sejo Vlade Republike Slovenije, ki bo na sporedu ta četrtek in na kateri bo padla odločitev o financiranju kotizacije za FIBA Europe, pogovoril s predsednikom Vlade RS Borutom Pahorjem in z njim predebatiral željo KZS po organizaciji prvenstva.

Dr. Türk je v svojem mandatu dokazal, da je športni in košarkarski navdušenec – delegacijo KZS je namreč sprejel že petič v dveh letih. Posebno čast je izkazal na prireditvi ob 60-letnici zveze, 5. junija v dvorani Union, katere se je udeležil in bil na njej slavnostni govornik, dobre tri mesece kasneje si je ogledal četrtfinalno tekmo med Slovenijo in Turčijo na svetovnem prvenstvu v Istanbulu, po njem pa je v svojih prostorih sprejel tudi člane reprezentance, ki je posegla po novi najboljši uvrstitvi v zgodovini.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JozaGulikoza
23. 11. 2010 11.54
Ala Turk, pomagaj deželi Kranjski!!!
dule100
23. 11. 2010 09.17
Turk ne loči niti med hokejem in košarko. Treba pa se je kje kazati !
anonimko5
22. 11. 2010 21.39
Pahor je za hrvaško, basket je zanj ukrajinska vas...
B2soraja
22. 11. 2010 20.20
Kaj če bi Pahor tudi za EUROBASKET dal eno poroštvo za stroške organizacije...Tko se zdej pač temu reče, samo prav je treba formulirat pa bo šlo...
outsid3@gmail.com
22. 11. 2010 19.54