Košarka

Trenerju NBA ekipe ne bo treba na sodišče zaradi domnevne spolne zlorabe

Sacramento, 06. 12. 2019 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je kazalo, da se bo moral Luke Walton, trener košarkarske ekipe Sacramento Kings na sodišču zagovarjati zaradi domnevne spolne zlorabe, je tožba umaknjena. Tožnica Kelli Tennant, nekdanja športna novinarka Spectrum SportsNeta, je za ESPN potrdila, da je umaknila civilno tožbo. Tennantova je aprila obtožila Waltona, da jo je spolno napadel v hotelu Casa Del Mar v Santa Monici, ko je bil še pomočnik trenerja pri Golden State Warriors.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Luke Walton
Luke Walton FOTO: AP

Za zdaj druge podrobnosti domnevnega spolnega napada niso znane, zgodil naj bi se po objavi knjige, ki jo je napisala Kelli Tennant, Luke Walton pa je zanjo napisal predgovor. Knjiga je izšla leta 2014. Walton je bil mentor Tennantove, je pisalo v obtožnici, in ona ga je v hotelu obiskala, da bi mu predala knjigo. Povabil jo je v svojo sobo z razlogom, da ne bi bila na očeh javnosti, še piše. Nato pa naj bi jo "nenadoma vrgel na posteljo ter jo začel na silo poljubljati in otipavati". Tennantova je glasno kričala in uspelo se ji je izviti iz primeža, saj je domnevni napadalec odnehal. "Bala se je, da jo bo posilil," je še pisalo v obtožnici. Walton se je lansko sezono po koncu rednega dela sezone sporazumno dogovoril za konec sodelovanja z Los Angeles Lakers, nato pa so ga za glavnega trenerja najeli Sacramento Kings, s katerimi se je dogovoril za naslednje štiri sezone. Avgusta so iz tabora kraljev sporočili, da proti Waltonu ne bodo disciplinsko ukrepali, saj v svoji preiskavi niso našli dovolj dokazov.

Kelli Tennant
Kelli Tennant FOTO: AP

Odvetnik Tennantove je na njeno prošnjo vložil zahtevo za umik obtožnice, ne da bi zanjo podal kakšen razlog. Za zdaj ni znano niti to, ali sta se vpleteni strani kaj zunajsodno poravnali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jesenvoyo
06. 12. 2019 12.10
+8
Obtožbe za precej let nazaj je verjetno težko tudi dokazati, pa tudi objasniti, zakaj toliko let ni bilo nič spornega.