Košarka

Partizan srečnejši v končnici proti Olimpiji, Tajfun zgodovinsko v BiH

Beograd, 05. 12. 2015 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Union Olimpija je bila v Beogradu proti Partizanu na izenačeni tekmi 13. kroga lige ABA blizu dveh točk, toda črno-beli so zmaje na koncu premagali ravno za toliko (76:74). Košarkarji Tajfuna so na lestvici lige ABA ujeli Krko in za šesto zmago v gosteh ugnali Igokeo (71:82).

Olimpija je blizu blizu zmage v Pionirju, a ni se izšlo.
Olimpija je blizu blizu zmage v Pionirju, a ni se izšlo. FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Uniona Olimpije so zapravili lepo priložnost za skalp večkratnih prvakov lige. Po dobri kolektivni predstavi so tekmo s Partizanom izgubili v sami končnici. Zanje je to šesti poraz v zadnjih sedmih tekmah v ligi ABA, ki hkrati pomeni, da so po polovici tekmovanja najslabša slovenska ekipa v ligi. Čeprav so bili Ljubljančani večji del v zaostanku, so se hrabro borili in venomer ujeli tekmeca. Tako je bilo tudi 53 sekund pred koncem, ko je Miha Lapornik po trojki v zadnji sekundi napada izenačil na 72:72. Isti igralec je nato s črte prostih metov poskrbel tudi za 74:74, zadnji poskus za zmago pa je imela Union Olimpija v rokah Saša Zagorca štiri sekunde pred koncem. Za razliko od domačega junaka, Jamarja Wilsona (21 točk), ki je v zadnji minuti dosegel oba koša za Beograjčane, prvi strelec zeleno-belih Zagorac (16 točk) ni bil dovolj natančen in točki sta ostali v dvorani Pionir.

Mihevčeva četa je zabeležila prvo gostujočo zmago v ligi ABA.
Mihevčeva četa je zabeležila prvo gostujočo zmago v ligi ABA. FOTO: Damjan Žibert

Tajfun potrdil dobro formo in spisal zgodovino
Košarkarji Tajfuna so trenutno med najbolj vročimi ekipami v ligi ABA. V Laktaših pri Banja Luki so vpisali četrto zmago v zadnjih petih nastopih. Pravzaprav zgodovinsko, saj je njihova prva v gosteh v ligi ABA. Povsem zaslužen uspeh slovenskega prvaka ima še dodatno težo, saj je na vedno neugodnem terenu Igokee nastopil brez prvega organizatorja igre Ceole Clarka, večji del drugega polčasa pa tudi brez Sandija Čebularja, ki je bil izključen. Tajfun je imel tokrat izjemen strelski večer; zadel je kar 17 trojk, od tega enajst v prvem polčasu. Šentjurčani so svoj namen pokazali že zelo kmalu. Z delnim izidom 19:2 so se na začetku druge četrtine prebili do dvomestne prednosti (27:16), ki je do konca tekme praktično niso več izpustili iz rok. Domen Bratož je odsotnost Clarka nadomestil s 17 točkami (trojke 4:9) in sedmimi podajami, najboljšo partijo letos je prikazal Ivan Držić (19 točk, trojke 4:9), izkazal pa se je tudi Aleksandar Ponjavić (16 točk, trojke 4:10). Tajfun, ki je sredi tedna končal z nastopi v pokalu Fiba, tako da se bo lahko zdaj posvetil ligi Aba, bo naslednji petek gostoval v Nikšiću pri Sutjeski.

Izidi 13. kroga:

Igokea - Tajfun 71:82 (16:24, 29:46, 54:66)

Partizan - Union Olimpija 76:74 (17:15, 39:32, 56:54)

Ponedeljek ob 21.00:
Krka - Crvena zvezda

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
06. 12. 2015 08.57
+1
Olimpija anti kosarka.... Kaksne amaterje imajo to nemores verjet.