Košarka

Srbski košarkarji začenjajo priprave na EP v Sloveniji

Beograd, 08. 07. 2013 22.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbska košarkarska reprezentanca se je zbrala v Beogradu pred začetkom priprav na evropsko prvenstvo, ki ga bo septembra gostila Slovenija. Na seznamu izbrancev selektorja Dušana Ivkovića je manjkal le Milan Mačvan.

Na poziv selektorja sta se odzvala tudi Vladimir Micov in poškodovani Miloš Teodosić, čeprav so špekulirali, da tandema moskovskega CSKA ne bo na prvem zboru. "Nimam stika z Mačvanom in ne vem, zakaj ni prišel na zbor reprezentance. Vsi poskusi, da izvemo, za kaj gre, niso bili uspešni, zato sem vpoklical dva nova igralca, Nenada Krstića in Nikolo Kalinića," je dejal Ivković, ki se še pred začetkom priprav sooča s številnimi težavami, saj so zaradi poškodb s prvotnega seznama odpadli Duško Savanović, Novica Veličković in Zoran Erceg. Najboljši srbski košarkarji bodo priprave začeli v torek. Do 15. julija bodo trenirali v Beogradu, nato pa bodo pripotovali v Slovenijo, kjer bodo do 1. avgusta osnovni del priprav na eurobasket opravili v Kranjski Gori in Rogaški Slatini. Avgusta bodo nastopali na turnirjih v Celju, Beogradu, Antibu in Turčiji, odigrali pa bodo tudi pripravljalno tekmo z Rusijo, ki bo 12. avgusta.

Za 12 mest v ekipi, ki bo igrala v Sloveniji na prvenstvu stare celine, se borijo Miloš Teodosić, Stefan Marković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Nemanja Krstić, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Vladimir Micov, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Nenad Krstić, Raško Katić, Vladimir Štimac, Đorđe Gagić in Dejan Musli. Evropsko prvenstvo Sloveniji no od 4. do 22. septembra, Srbija pa bo igrala v skupini B na Jesenicah skupaj z Litvo, Črno goro, Makedonijo, BiH in Latvijo.

Selektor Dušan Ivković
Selektor Dušan Ivković FOTO: Reuters


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

takje
09. 07. 2013 11.24
+9
Duda Ivković, legenda!!
Damijan Leskovar
09. 07. 2013 09.51
-2
Kak se blesavo obnašajo , se čist lahk naredi da prvenstva ne bo. Goveda.
partyever
09. 07. 2013 09.24
+3
Mah zmirej na vsakem prvenstvu so sodniki vsaj malo naklonjeni domači ekipi upam da bo tako tudi to evropsko prvenstvo
pojejtesehejterji
09. 07. 2013 09.00
+8
Upam, da bodo sodniki sodili pravično in korektno do vseh in da bomo spremljali norooooo košarko!!!I I love this game;)
Slowencc
09. 07. 2013 00.26
+2
Upam da bodo sodniki sodili za nas.. če smo že gostitelji
TheMatrix1
10. 07. 2013 00.21
+1
za vas? Pol ni pravična igra, če upaš da bodo za vas sodili, js bi drugač, da sodijo igro ne kdo si in kdo gosti, pa bomo za njih sodili..Pravi si Slowencc