Košarka

Srbska naveza B&B hvali Slovence, a ima svojo računico: To je finale in vsak ima lahko slab dan

Carigrad, 17. 09. 2017 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbska košarkarska reprezentanca ima v svojih dva nosilca igre, branilca Bogdana Bogdanovća in centra Bobana Marjanovića. Srbi so na poti do finala izgubili eno tekmo, njihova prednost je, da imajo izkušnje s takšnih ključnih obračunov. Bogdanović hvali igro Slovenije in poudarja, da je košarka moštveni šport.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Srbi vneto pričakujejo finalni spektakel s Slovenijo
    02:32
    Iz 24UR: Srbi vneto pričakujejo finalni spektakel s Slovenijo
  • Iz 24UR: Srbi: Slovenija je favorit
    02:11
    Iz 24UR: Srbi: Slovenija je favorit

Srbija je na poti do finala doživela en poraz, še v skupinskem delu, ko je bila za tri točke boljša Rusija. A po tem so varovanci Saše Đorđevića nizali le zmage in se bodo borili za zlato odličje, v polfinalu pa so izločili ravno zbornajo komando in jim za poraz vrnili z obrestmi. V boju za zlato jim nasproti stoji zadnji tekmec, Slovenija. "Slovenija brez dvoma igra najlepšo košarko. Kot ekipa je izjemno močna s kopico vrhunskih posameznikov. Košarka je ekipni šport in en posameznik ne more odločiti tekme. Igrajo hitro, agresivno, so polni enegije. A to je ena tekma, to je finale in vsak ima lahko slab dan," pravi Bogdan Bogdanović, ki se po EP seli v ligo NBA k moštvu Sacramento Kings.

"To bo posebna tekma. Ko smo se prvič srečali v hotelu v Istanbulu smo se pozdravili in si dejali, da bi bilo lepo, če bi se srečali v finalu. Oboji imamo veliko talenta in se dobro razumemo med seboj. A to je nova zgodba, nihče ni prišel sem samo igrat finala," je dejal Bogdanović.

Center Boban Marjanović, član NBA moštva Detroit Pistons, na EP v povprečju na tekmo dosega po 13.3 točke (ob 59 odstotnem metu), pet skokov v samo dobrih 16 minutah igre. "Nihče nas ni pričakoval v finalu, ker nam manjka nekaj najboljših igralcev. Vendar smo verjeli in to je najpomembnejše za ekipo," je za spletno stran Eurobasketa povedal srbski velikan (222 cm), o finalu pa je dejal: "Če želimo biti enakovredni, moramo biti čvrsti, z veliko energije, biti moramo pametni. Ustaviti moramo Dragića in Dončića, to je glavna naloga. Dokazali, da smo prava ekipa in imamo izjemno priložnost za zlato." 

Udarna srbska naveza Bojan Bogdanović in Boban Marjanović.
Udarna srbska naveza Bojan Bogdanović in Boban Marjanović. FOTO: AP
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dannyer
17. 09. 2017 17.33
+3
Ja in danes ga bo imela Slovenija in bo osvojila svoj prvi naslov ker je bolj spočita in bolj lačna svoje prve lovorike. igramo hitro in napadalno košarko. damo 90 točk na tekmo srbija manj v play ofu pa je zanimivo slovenija dosega 92 srbija 85 obe dve pa dobita 74,5 košev zanimivo. Če bomo igrali hitro bomo zmagali.
lumpkkk
17. 09. 2017 15.39
+1
Mi imamo pa DOUBLE D ( Dragič - Dončič) in celotno ostalo reprezentanco, ki je fenomenalna. Danes gremo na zlato medaljo. Danes je z vami cela Slovenija, zato je za pustiti srce na igrišču. Danes morate igrati, kot da vam gre za življenje, ker ste si zaslužili zlato medaljo. Dajmo SLOVENIJA!!!
motorist_mb
17. 09. 2017 14.48
+7
Dobri so...mladi so...igrajo lepo košarko...oslabljeni pa v finalu...kapa dol res...ampak tud mi smo dobri...vse se nam poklapa...strašn finale bo...že zaj sn živčn...pubeci ubijte se na tekmi in zlata bo tu!
VR46ROSSI
17. 09. 2017 14.27
+8
Srbi, danes boste igrali s prvim pravim nasprotnikom na turnirju......in izgubili za več kot 10.....dajmo Slovenija, gremo po zlato.