Košarka

Sramoten poraz Krke na Madžarskem

Szolnok, 21. 01. 2014 19.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji novomeške Krke so na drugi tekmi drugega dela tekmovanja v pokalu eurochallenge visoko izgubili na gostovanju pri Szolnoki Olaj. Aktualni slovenski prvaki so na Madžarskem dosegli pičlih 48 točk in izgubili s 17 točkami razlike (48:65).

Košarkarji Krke danes v Szolnoku niso ponovili uspeha izpred meseca dni, ko so pri isti ekipi zmagali, takrat v okviru lige Aba. Danes jim nikakor ni šlo, če so ob polčasu še držali priključek, drugi del tekme tudi obetavno začeli, pa je v nadaljevanju sledil popoln razpad sistema varovancev Aleksandra Đikića, ki so iz minute v minuto le še bolj tonili.

Sani Bečirović je dosegel 13 točk.
Sani Bečirović je dosegel 13 točk. FOTO: Damjan Žibert

Szolnok je v tej sezoni v prvem delu dosegel štiri zmage in dva poraza, na prvi tekmi v drugem delu, kjer nastopa 16 najboljših ekip, pa doživel visok poraz pri italijanski Reggio Emillii.

Danes so letošnji trend obrnili na glavo, držali vajeti igre v svojih rokah, krkašem pa niso dovolili pobude ter jih zadržali pod mejo 50 točk. V zadnjih devetih minutah so domači Krko med drugim razorožili z delnim izidom 20:9.

Edina, ki sta se pri Novomeščanih prebila do dvomestnega števila točk, sta bila Sani Bečirović s 13 in Edo Murić z 11 točkami. Madžari so se pred kratkim okrepili z izkušenim srbskim košarkarjem, Strahinjo Miloševićem, ki je dolga leta igral za Vojvodino in Partizan ter bil danes s 15 točkami najboljši strelec domačih. Za Szolnoki je nekdanji krkaš Marton Bader dosegel osem točk.

Izid:

Szolnoki Olaj – Krka 65:48 (15:15, 14:10, 16:12, 20:11)
Milošević 15, Holiday 11, Keller 10; Bečirović 13, Murić 11.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GlavniModerator
22. 01. 2014 21.43
+1
v evropski kosarki 48 pik ni neka polomija, amaterji 24ur, najdte enga k se spozna na kosarko da vam pise clanke, ne pa isti k pise o messiju in ronaldu pise tud o SPORTU....
Zverina56
22. 01. 2014 11.54
+2
ko Olimpija zgubi za več kt 10 pik je svetovna sramota a tuki k Krka pušne proti enim levim madžarom ki nimajo niti zgodovine v košarki kaj šele kakih vidnejših rezultatov pa pišete da to ni nobena sramota....ja očitno je več kot sramota da prot gulažem zgubiš...za razliko od Krke je Olimpija zmagala v gosteh :) sicer pa kar se same Olimpije tiče....čakte še ene 3-4 leta pol se bomo pa naprej menil kako pa kaj :) do takrat pa nej Krka osvoji še teh 3-4 naslove državnih prvakov ker jim je to očitno edina lovorika za katero se res grebejo, sicer pa klub temu če osvoji še te 4 naslove državnih prvakov so še vedno drugorazredni košarkaški klub v Sloveniji :) kar se samih lovorik in naslovo tiče :) oz. kar se same zgodovine tiče :)
dohhhh
22. 01. 2014 01.38
+4
Očitno ne poznaš madžarske košarke... Kot da Tino Maze neka Jamajčanka pusti 3 sec za sabo :D No ni tako hudo, ampak še vedno... Sicer pa je to samo šport, bo že... Če ne pa tudi prav, bojo pa zmage željni Slovenci v naslednjem stoletju balinanje gledal, tisti sadomazo pa košarko.
Etienko
21. 01. 2014 21.33
-7
Kje je tu sramota? S takimi ciframi in še večjimi izgubljajo ekipe v vseh možnih tekmovanjih vsak dan,pa se nikjer ne piše o sramoti.....koji lu*erji...pa ne igralci Krke,da ne bo pomote...