Košarka

Spremembe v košarkarski Evroligi

Lozana, 12. 01. 2012 21.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo košarkarske Evrolige je odločilo, da bodo v prihodnji sezoni nekoliko spremenili sistem tekmovanja, in sicer se bodo ekipe po prvem delu tekmovanja namesto v štiri skupine po štiri moštva razdelile v dve po osem ekip.

Košarkarska moštva elitne Evrolige so po preboju v top 16 tekmovanje nadaljevala v štirih skupinah s po štirimi ekipami, v prihodnji sezoni pa ne bo več tako. Vodilni predstavniki tekmovanja so namreč sklenili, da bodo moštva top 16 razigravanje igrala v dveh skupinah s po osmimi predstavniki, vsak pa se bo pomeril z vsakim doma in v gosteh.

Košarkarji ljubljanske Union Olimpije v letošnji sezoni niso pustili vidnega pečata med košarkarsko elito.
Košarkarji ljubljanske Union Olimpije v letošnji sezoni niso pustili vidnega pečata med košarkarsko elito. FOTO: Damjan Žibert

Najboljše štiri zasedbe iz vsake skupine nadaljujejo tekmovanje s četrtfinalom, sledil pa bo zaključni turnir najboljše četverice. Spremembe pa se obetajo tudi, ko gre za kvalifikacije. Letos sta bila na sporedu dva kvalifikacijska turnirja, najboljši ekipi pa sta se prebili v tekmovanje. V prihodnji sezoni bo na sporedu le še turnir (osem klubov), v tekmovanje pa se bo prebila le najboljša zasedba.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kesmag
12. 01. 2012 23.35
-5
kaj je z vami... sedaj so 4 skupine po 6..torej je opcija da bodo 2 skupine po 8..kar je bil prejšnji sistem..se mi bolj dopade
dobrica333
13. 01. 2012 09.41
+3
mislm da si mau zgresiu, sedaj so 4 skupine po 4, v nasljednji