Košarka

Splitski Pink Panter se vrača med bike

Chicago, 20. 08. 2015 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji izvrstni hrvaški košarkar Toni Kukoč se vrača v moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Chicago Bulls, kjer je blestel kot igralec, tokrat pa bo opravljal vlogo posebnega svetovalca predsedniku klubu Michaelu Reinsdorfu.

"Le nekaj minut moraš biti v bližini Tonija, da ceniš njegovo osebnost, strast in profesionalnost ter ugotoviš, da bo doprinesel veliko naši ekipi v novi vlogi," je povedal Reinsdorf in dodal: "Toni bo delal v organizacijskem delu ekipe, njegov zadolžitve so zastavljene široko. Bo del ekipne zapuščine in prihodnosti."

"Vznemirljivo in častno se počutim, da sem spet del ekipe, ki je oblikovala mojo košarkarsko kariero v ZDA. Bulls so postali moja družina, veselim se prihodnosti in dejstva, da bom spet bik," pa so bile besede Tonija Kukoča, splitskega Pink Panterja, ki je blestel v šampionski ekipi bikov ob boku Michaelu Jordanu in Scottieju Pippnu, trener je bil Phil Jackson. Nekdanji košarkarski reprezentant je v Chicagu osvojil tri naslove prvaka lige NBA, ob koncu kariere pa je igral tudi za nekatera druga NBA moštva (Philadelphia, Atlanta, Milwaukee).

Michael Jordan, Scottie Pippen, Toni Kukoč.
Michael Jordan, Scottie Pippen, Toni Kukoč. FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CestniKolesar370Wattov
20. 08. 2015 13.53
+25
Ko je MJ igral, smo se vsak dan spraševal kaj bo tokrat izumil na igrišču in koliko točk bo našutiral. Ko je dominiral Bird z McHaleom in Parishom, ko je dominiral Magic skupaj s Kareemom in Worthyjem, ko je dominiral MJ s Pippenom in Rodmanom, ko sta igrala ena najboljših duo navez (Stockton in Malone)... To so bli časi ko sodnik ni piskal za vsak dotik, ko igralci niso padal po igrišču brez dotika, ko je bil t-r-a-s-h talk na svojem vrhuncu in sodniki niso piskal tehničnih vsakič ko je nekdo odprl usta. Ni da ni. Reprezentanca ZDA, ki je osvojila zlato v Barceloni leta 1992 je bila najboljša ekipa, ki je stopila skupaj na igrišče v kateremkoli športu v zgodovini.
76ers
20. 08. 2015 15.45
-2
Vedno je bilo, in bo. Pa LBJ ne bo blizu MJ, Birdu, Pippenu pa še kakšnemu, MJ vzornik je bil: David Thompson, Julius Erving Kobe Bryantov vzornik: MJ LBJ vzornik: MJ
Iniesta
20. 08. 2015 23.51
+4
MJ je sigurno najboljsi igralec vseh casov, kar npr ne moremo trditi za kaksnega nogometasa. Pele, Maradona ali Messi? Vecna dilema ... V basketu tega ni. Air Jordan je najboljsi vseh casov!
Iniesta
20. 08. 2015 23.53
+1
Se strinjam, da je Dream Team iz Barcelone 1992 najboljsa mostvena ekipa vseh casov ... Ostali Dream Teami so bili bolj teami kot pa dreami ...
borut30
20. 08. 2015 10.45
+30
ufff...kakšna nostalgija, ko pogledaš to sliko. To so bili časi prave košarke, pravih bitk na igrišču. Vsako moštvo je imelo svojega zvezdnika, svojega vodjo. Zvezdniki so jokali na igrišču, puščali srce, igrali poškodovani itd....To kar je danes, si ne zasluži primerjave z zlatimi časi NBA-ja. Vse gre v smeri zaslužka in o osebnem uspehu. Pol igralcev ne igra več za reprezentanco in šibajo lastne interese...... Bili bi radi kontroverzni, da bi ljudje pisali o njih. Tudi so, samo ne zaradi košarke.......ampak zaradi vse *navlake*, ki nima veze z košarko. Žal.....
kratkovidni
26. 08. 2015 09.08
+2