Košarka

Sloviti Larry Bird zapustil Indiano

Indianapolis, 28. 06. 2012 09.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Legendarni ameriški košarkar Larry Bird, ki je med letoma 1979 in 1992 igral za Boston Celtics in se z njimi trikrat veselil naslova prvaka, je odstopil z mesta predsednika poslov pri Indiana Pacers.

Larry Bird in Magic Johnson
Larry Bird in Magic Johnson FOTO: Reuters

Larry Bird, ki je štiri leta gradil ekipo in jo letos popeljal do tretjega mesta na vzhodu, je bil letos izbran za najboljšega športnega funkcionarja NBA. Bird, katerega odstop bo začel veljati konec avgusta, je bil tudi član prvega ameriškega košarkarskega sanjskega moštva, ki je leta 1992 zaigral na olimpijskih igrah v Barceloni in osvojil olimpijski naslov. V košarkarski karieri je bil trikrat izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva (MVP). Kot razlog za odstop je Bird, ki je bil leta 1998 na čelu Indiane izbran tudi za najboljšega trenerja lige NBA, navedel zdravstvene težave, saj naj bi moral na operacijo rame, poleg tega pa ima že dolgo tudi težave s hrbtom. "Mislim, da je prišel čas za slovo," je dejal Bird. V ekipo Indiane se spet vrača Donnie Walsh.

 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

percival
29. 06. 2012 11.29
+1
Bird Shoes, Magic Shoes - Choose your weapon :D kira huda reklama je to bla za Converse heheh :D
leonidas15
28. 06. 2012 13.48
-4
NEEEEEEEEEEEEE najboljši belec v zgodovini.Kakšna legenda on in Magic. osebno sta mi bolj všeč od Jordana ker sta enostavno delala tudi soigralce boljše za razliko od Jordana.
bigfudge
28. 06. 2012 16.37
-2
pol ti je tud lebron ane, ki je bol izpopolnjena verzija magica :) men je tud magic največji car kot športnik in človk
binetrpin
29. 06. 2012 00.17
+2
To kar pišeta ni primerljivo, Bird in Magic sta tekmovala v izredno fizicni ligi v konkurenci 22-27 moštev, kar pomeni manjše število tekem, metov in tako naprej, Jordan je biu pa iz druzga planeta, tko kokr je on delou soigralce boljše ga pa ni junaka, kot najboljši dokaz je pa dejstvo da MJ v svoji karieri ni igral 7e tekme v finalni seriji, kar ni uspelo ne Magicu ne Birdu, je pa ravno tako kot sta LB in MEJ tudi MJ biu trademark, Magica se je prodajal in Birda se je prodajal, Jordan je pa revolucijo naredu, kar sta mela pa Jordan in Bird in kar Lebron nima, je pa pripadnost moštvu, žar in želja po zmagi na vsaki! tekmi, in pa kokr je MJ reku, on se nikoli ne bi združil z Birdom Johnsonom ali Barkleyem itd, ker je imel preprosto prevelko željo tekmovati proti njim, v sezoni ko pa MJ ni blo, se Bullsi niso v PO uvrstil, Lebron je iz Clevelanda pobegnu in jih pustu na cedilu, nekaj kar MJ, LB in MEJ(Magic Ear
rudefriske
28. 06. 2012 10.52
+6