Košarka

Slovensko košarkarsko EP vzbudilo pozornost tudi v Londonu

London, 11. 05. 2013 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Septembra bo v štirih slovenskih mestih potekalo evropsko košarkarsko prvenstvo, Slovenija pa bo najmanjša država v zgodovini, ki bo gostila takšen dogodek. Organizatorji EP 2013 so se novinarjem predstavili tudi na evroligaškem turnirju Final Four v Londonu.

Slovenija bo od 4. do 22. septembra gostila košarkarsko prvenstvo stare celine in predstavitev šampionata je vzbudila zanimanje tudi na zaključnem klubskem košarkarskem turnirju evrolige v Londonu. Na novinarski predstavitvi v dvorani 02 so sodelovali Kamil Novak, generalni sekretar evropskega dela FIBA, Aleš Križnar, direktor EP 2013, košarkarska legenda in sedaj ambasador EP Peter Vilfan, tiskovni predstavnik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Anže Blažič, predstavnica slovenske vlade Vesna Žarkovič ter predstavnica ljubljanskega turizma Petra Stušek.

Prireditelji eurobasketa so največji košarkarski dogodek predstavili tudi v angleški prestolnici.
Prireditelji eurobasketa so največji košarkarski dogodek predstavili tudi v angleški prestolnici. FOTO: KZS

Slovenija bo najmanjša država v zgodovini evropskih prvenstev, ki bo gostila ta dogodek, a je Kamil Novak, ki bdi tudi nad potekom dogajanj v štirih slovenskih mestih, ki bodo gostila EP, sila optimističen: "Veselim se tega evropskega prvenstva, vse gre po načrtih, dela potekajo in sem optimist. Lahko še rečem, da bo šlo za dogodek v košarkarski deželi, kjer se vsi zelo dobro spoznajo na to igro in mislim, da nas čaka zanimivo EP." Proračun EP je ocenjen na približno devet milijonov evrov, direktor EP Aleš Križnar pa je dejal: "Potrudili se bomo biti dober organizator, gre za največji športni dogodek v zgodovini samostojne Slovenije. Obnovljene dvorane bodo omogočile mladim, da se bodo ukvarjali s športom, gre pa tudi za promocijo košarke v Sloveniji in izven meja. Dokazali bomo, da je lahko EP organizirano na vrhunskem nivoju in Slovenijo želimo predstaviti v najlepši luči."

Karte za prvi del tekmovanja bodo v prodaji od 1. junija, pomembnosti dogodka pa se zaveda tudi legendarni slovenski košarkar Peter Vilfan, ki računa na podporo navijačev in dobre igre slovenske reprezentance: "Ljudje v Sloveniji poznajo in razumejo košarko in upam, da bo slovensko moštvo konkurenčno in bo na EP nastopilo v najmočnejši postavi."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.