Košarka

Slovenski tekmeci na EP brez prvega zvezdnika, Grki krivijo delodajalce iz NBA

Atene, 20. 08. 2017 13.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Trenutno najboljši grški košarkar Giannis Antetokounmpo je odpovedal nastop na evropskem prvenstvu, ki bo na sporedu med 31. avgustom in 17. septembrom, grška košarkarska zveza pa je njegovo odpoved pripisala njegovim delodajalcem pri ekipi NBA Milwaukee Bucks.

Giannis Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo FOTO: AP
"Odpoved nastopa na eurobasketu je največje razočaranje v moji dosedanji karieri. Reprezentanca mi je prirasla k srcu in v prihodnosti želim pokazati, da lahko s soigralci uresničim visoke cilje. A zdaj se moram pobrigati za svoje poškodovano koleno," je na Facebooku zapisal 22-letni Giannis Antetokounmpo.
Grčija bo v prvem krogu eurobasketa v skupini A v Helsinkih igrala proti Sloveniji, Franciji, Poljski, Finski in Islandiji.

Glavni tajnik grške zveze Panagiotis Tsagronis pa je s prstom takoj pokazal na ekipo Milwaukeeja, da je ta nad košarkarjem izvajala pritiske. "Imamo rentgenske posnetke, ki kažejo, da je z njegovim kolenom vse v redu. Poslali smo jih Mednarodni košarkarski zvezi, da bi pokazali, kako pri Milwaukeeju govorijo neresnice," je dejal Tsagronis.

Antetokounmpo je v minuli sezoni v NBA v povprečju na tekmo dosegal 22,9 točke in 8,7 skoka. Grčija bo v prvem krogu eurobasketa v skupini A v Helsinkih igrala proti Sloveniji, Franciji, Poljski, Finski in Islandiji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amandex
20. 08. 2017 18.10
+0
nba je največja glupost......oni to namerno delajo.. da tud niso močne države u košarki. nevem zakaj usi.. španci igrajo lohka res.. večina sam nočjo pustit balkan igralcim!!!!!!