Košarka

Slovenski selektor tarča Cedevite

Zagreb, 29. 06. 2012 08.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektor slovenske moške košarkarske reprezentance Božidar Maljković zaenkrat še ni našel novih klubskih delodajalcev, kot zadnji pa so na njegova vrata potrkali predstavniki zagrebške Cedevite, ki bi ga radi videli na trenerski klopi.

Vodstvo hrvaškega košarkarskega podprvaka Cedevite je pričakovano prekinilo sodelovanje z dosedanjim trenerjem Draženom Anzulovićem, ki mu v finalni seriji ni uspelo ugnati Cibone z Jasminom Repešo na klopi. Pred novim tekmovalnim letom pa vodstvo kluba vendarle upa, da bodo Cibose zrinili s prestola. Prepričani so, da poleg kakšne okrepitve v prvi vrsti potrebujejo vrhunskega trenerja. Hrvaški mediji poročajo o dveh kandidatih, prvi favorit za mesto glavnega trenerja pa naj bi bil slovenski selektor Božidar Maljković.

Božidar Maljković
Božidar Maljković FOTO: Reuters

Ta hip je edina težava denar, saj naj bi prekaljeni srbski strateg zahteval veliko, več kot so zanj pripravljeni odšteti v klubu. Da gre za vrhunskega stratega, je ne nazadnje potrdil tudi v zadnji sezoni, ko se je z ruskim Lokomotivom iz Kubana veselil končnega tretjega mesta v državnem prvenstvu, svoje pa so njegovi varovanci dodali tudi v VTB regionalni ligi. Slovenski selektor naj bi bil po besedah številnih košarkarskih delavcev prava izbira za mesto trenerja zagrebške zasedbe. V to je prepričan tudi legendarni Dino Rađa, ki poudarja, da Maljković še zdaleč ni za odpis: "Popolna neumnost je, da je on svoje košarki dal. Gre za enega najboljših trenerjev v Evropi!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Interista04
29. 06. 2012 10.58
+1
Ma kaka cedevita ...