Košarka

Slovenski košarkarji se regenerirajo tudi v hiperbarični komori

Ljubljana, 10. 09. 2013 17.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dvanajst najboljših reprezentanc po prvem delu se je preselilo v Ljubljano, kjer jih v naslednjih šestih dneh čakajo nove tri preizkušnje na evropskem prvenstvu. Kapetan Slovenije Jaka Lakovič poudarja, da si bodo igralci povrnili izgubljeno energijo in da bodo na prvi tekmi drugega dela spet pravi.

Božidar Maljković
Božidar Maljković FOTO: Damjan Žibert

Slovenska košarkarska reprezentanca si je kot domačin prvenstva izborila nekaj ugodnosti. Za razliko od drugih ekip slovenski junaki bivajo v svojem hotelu. "Imamo vse, kar potrebujemo. Sobe so odlične, hrana je izvrstna," pravi direktor reprezentance Matej Avanzo, ki je devetim najbolj obremenjenim košarkarjem priskrbel tudi posebno terapijo za hitrejšo regeneracijo telesa. Danes in jutri bodo v Ljubljani obiskali hiperbarično komoro in v njej preživeli uro in pol.

Zaradi izjemnega zanimanja slovenske javnosti je reprezentanca danes v hotelu pripravila novinarsko konferenco. Poleg Avanza in Jake Lakoviča sta se je udeležila še Domen Lorbek in selektor Božidar Maljković. Ta je poudaril, da zdaj popravnih izpitov za Slovenijo ni več in da bo treba na naslednjih treh tekmah pokazati, iz kakšnega testa so igralci. "Važno je, da smo prvi del preživeli brez poškodb in da naprej nosimo tri točke. Zagotovo bi bilo lepše, če bi imeli štiri, toda če bi nam pred prvenstvom kdo ponudil tri, verjamem, da bi jih sprejeli," je dejal Maljković.

Jaka Lakovič
Jaka Lakovič FOTO: Damjan Žibert

Slovenija je iz Celja napredovala kot tretjeuvrščena ekipa, zato bo prvi dvoboj v drugem delu v četrtek ob 21. uri igrala proti prvouvrščeni reprezentanci iz skupine D, Italiji, edini neporaženi ekipi na prvenstvu. "Kar se mene tiče, je bolje, da prvo tekmo igramo proti Italiji in zadnjo proti Finski. Zdaj bomo imeli dva dni časa za regeneracijo in prepričan sem, da bomo v četrtek znova pripravljeni za pravi boj," dodaja Maljković. Če bi Slovenija dobila zadnjo tekmo v Celju proti Poljski, bi drugi del začela s Finsko in ga zaključila proti Italiji. Grčija bi jo v vsakem primeru čakala v soboto.

"Tekme prvega dela so za nas pozabljene. Jaz pravim, da imajo velike ekipe slab spomin. Zdaj nas čakajo Italija, Grčija in Finska. Nobena od teh ekip ni zunajserijska, vse so premagljive, a le, če bomo igrali obrambo vseh štirideset minut tako kot proti Španiji. Ne smemo gledati na druge, ampak samo na nas," pravi Domen Lorbek.

Domen Lorbek
Domen Lorbek FOTO: Damjan Žibert

Kapetan Slovenije Jaka Lakovič je pred novinarji priznal, da je še velik dolžnik in dodal, da so igralci po porazu staknili glave in naredili načrt za naprej. "Vsak mora gledati nase. Vse malenkosti, ki smo jih uigravali ali načrtovali, je treba izpeljati do potankosti in vse bo precej lažje. Če bomo igrali, tako kot znamo, se nimamo česa bati," pravi Lakovič in dodaja: "Pet tekem v šestih dneh je res zelo naporen ritem, zato smo imeli na zadnji tekmi vsi težke noge in smo komaj čakali na ta dva dni počitka. Prepričan sem, da se bomo na Italijo dobro pripravili, se odpočili in da bomo v četrtek ob 21. uri spet tisti pravi."

V drugem delu evropskega prvenstva so reprezentance razdeljene v dve šestčlanski skupini. Vsako čakajo še tri tekme, najboljše štiri pa se bodo uvrstile v izločilne boje oziroma četrtfinale. Od zdaj naprej bodo vse tekme v Stožicah.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mobius
11. 09. 2013 00.49
+5
Srečno, pa igrajte za sebe narod je tako vedno nehvaležen, sicer pa večina državljanov tako ima druge probleme in se jim v glavi ne vrti šport, temveč kako živeti in preživeti vsakdanjost, takšni dogodki pridejo in odidejo vse drugo pa ostane.
tedomedo_9
10. 09. 2013 23.51
-2
"...da bodo na prvi tekmi drugega dela spet pravi." Na kateri tekmi so pa sploh bili pravi?
JbmTiMt
10. 09. 2013 23.04
+0
lakovic je kiks
Mirck111
10. 09. 2013 22.34
+2
Ma ti tipi so v resnici čist razvajeni in kot bi se jim šlo samo za luksuz. No, če bojo Lakoviča not pozabil, potem jim bo oproščeno.
Tomi23
10. 09. 2013 21.31
+1
pa človek akakšna komora neki a ste zmešani na parket in šutirat pa pet ali šest ur, zato ker vas je pa poljska nabila bi rabili psihiatra ne pa komoro mislim ej
GORENC12
10. 09. 2013 19.31
+16
Če se motim bom vesel..imam pa občutek, da Lakovič ne spada v reprezentanco...njegovi zlat časi so minili...EJGA
ladovan
10. 09. 2013 19.15
+3
po zmagi nad španijo so igrali zelo slabo ampak jaz se vedno verjamem da bomo v finalu če pa bomo zmagali bomo pa vidli
Hammurabi
10. 09. 2013 18.49
+2
Če se ne spravijo skupaj, bo 16.9. konec prvenstva za naše.
mpk2
10. 09. 2013 18.37
+4
NI PREDAJE !!!
A MAŠ MASKO SN TE FPRAŠO
10. 09. 2013 18.32
+20
Naj raje kot sedenje v komorah svoj prosti čas namenijo treningu in metanju iza črte! Ker imam občutek, da v zadnjih treh tekmah bolj kot ne počivajo in uživajo v zmagi nad Španijo. Če ne morejo zadeti koša iz polaganja, ki je za moje pojme osnova košarke naj raje takoj nehajo igrati in se nehajo sramotiti.
pm05
10. 09. 2013 18.30
+12
DAJMO NAŠIIIIIIII!!!
metronom
10. 09. 2013 18.02
-3
lakovica poslat domov
ZOMBIJansha
10. 09. 2013 17.44
+26
bolše bi bilo, da bi vadili proste mete............Lakovič pa naj trenira vodenje žoge in podaje