Košarka

Slovenski košarkarji pred žrebom kvalifikacijskih skupin med nosilci

München, 20. 01. 2016 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska košarkarska zveza (Fiba Europe) je objavila seznam nosilcev in sistem tekmovanja v kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo 2017. Slovenija bo v petek v prvem bobnu.

Žreb kvalifikacij, ki bodo potekale od 31. avgusta do 17. septembra 2016, se bo udeležilo 27 reprezentanc. Borile se bodo za preostalih enajst mest, ki so še na voljo na naslednjem eurobasketu, ki bo potekal na Finskem, Izraelu, Romuniji in Turčiji.

Zoran Dragić in soigralci bodo dobili nasprotnike v kvalifikacijah za Euro 2017.
Zoran Dragić in soigralci bodo dobili nasprotnike v kvalifikacijah za Euro 2017. FOTO: EuroBasket

Ekipe bodo v kvalifikacijah razdeljene v sedem skupin - šest s po štirimi ekipami in ena s tremi. Na evropsko prvenstvo se bodo uvrstili zmagovalci skupin ter še štiri najboljše drugouvrščene reprezentance.

Slovenija kot dvanajsta reprezentanca z zadnjega evropskega prvenstva bo nosilec skupine. Poleg nje bodo to še Poljska, Belgija, Gruzija, Rusija, Nemčija in Makedonija. S temi ekipami se izbranci novega selektorja Igorja Kokoškova ne bodo srečali, možni tekmeci pa so: Estonija, Nizozemska, Ukrajina, BiH, Islandija, Madžarska, Črna gora, Avstrija, Švedska, Belorusija, Švica, Bolgarija, Velika Britanija, Slovaška, Portugalska, Danska, Luksemburg, Ciper, Albanija in Kosovo.

Na EP 2017 je že uvrščenih trinajst držav - Finska, Izrael, Romunija, Turčija, Španija, Litva, Hrvaška, Češka, Francija, Grčija, Italija, Latvija in Srbija.

Nosilci:
1. BOBEN: Poljska, SLOVENIJA, Belgija, Gruzija, Rusija, Nemčija, Makedonija.

2. BOBEN: Estonija, Nizozemska, Ukrajina, BiH, Islandija, Madžarska, Črna gora.

3. BOBEN: Avstrija, Švedska, Belorusija, Švica, Bolgarija, Velika Britanija, Slovaška.

4. BOBEN: Portugalska, Danska, Luksemburg, Ciper, Albanija, Kosovo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tina888
20. 01. 2016 16.51
+2
oh tole bo mala malca...
macek_garfield
20. 01. 2016 15.26
+4
tezko se bodo nasi kosarkasi uvrstili na prvenstvo