Košarka

Slovenija na krilih Zorana Dragića v lepo polnih Stožicah premagala Veliko Britanijo, Kokoškov nezadovoljen

Ljubljana, 20. 08. 2016 22.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska košarkarska reprezentanca je pod taktirko srbskega strokovnjaka Igorja Kokoškova dobila še šesto zmago v letošnjem poletju. Na krilih razigranega Zorana Dragića (21 točk, 8 skokov) je v Stožicah padla reprezentanca Velike Britanije.

Najboljši strelec Slovenije Zoran Dragić - 21 točk.
Najboljši strelec Slovenije Zoran Dragić - 21 točk. FOTO: Aljoša Kravanja
Slovenski moški reprezentanci do 16 let je pod vodstvom Dejana Gašparina uspel preboj v divizijo A. Slovenci so na tekmi za tretje mesto na evropskem prvenstvu divizije B premagali Ukrajino (79:71). Reprezentanca si je s tem za prihodnje leto zagotovila nastop v diviziji A.

Slovenski kapetan Goran Dragić je v lepo zapolnjenih Stožicah zbral kar 13 podaj, ob petih zgrešenih metih iz igre pa vknjižil 'le' dve točki. K temu je dodal še sedem skokov. Blestel je Goranov brat Zoran, ki je vknjižil 21 točk. 16 jih je dodal Klemen Prepelič, po 13 pa sta jih prispevala Edo Murić in Jaka Blažič.

Deset dni pred uvodno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo je slovenska reprezentanca odigrala šesto od osmih prijateljskih tekem v pripravah. Velika Britanija se je dostojno upirala, tako da je Slovenija na koncu vpisala drugo najbolj tesno zmago v teh pripravah. Ob stoodstotnem izkupičku zmag ima Slovenija trenutno skupno koš razliko + 176. Do konca priprav bodo izbranci selektorja Igorja Kokoškova - kot kaže bo vseh štirinajst igralcev držal v ekipi do konca meseca - odigrali še tri tekme. V torek se bodo najprej z Makedonijo pomerili za zaprtimi vrati dvorane Tabor v Mariboru, nato se bodo naslednji dan proti istemu tekmecu predstavili še pred publiko, naslednjo soboto pa jih v Stožicah čaka Črna gora.

Kvalifikacije bo Slovenija igrala od 31. avgusta do 17. septembra. Najprej bo gostila Kosovo, nato odšla na gostovanje v Bolgarijo, prvi krog pa bo zaključila doma z Ukrajino. Igra Slovenije je tudi v Stožicah, kjer se je zbralo približno 2500 gledalcev, precej nihala. Začetna peterka z bratoma Dragić, Klemnom Prepeličem, Edom Murićem in Gašperjem Vidmarjem je nekajkrat naredila razliko, ki pa je njihovim menjavam ni uspelo zadržati. Igor Kokoškov je večkrat položaj reševal z udarno postavo. Sredi druge četrtine, ko je Velika Britanija za trenutek povedla s 36:35, so Goran Dragić in druščina odgovorili z 9:0, na začetku drugega polčasa je ista postava prišla do 58:45, dokončno pa tekmec pokleknil v zadnji četrtini, ko je Slovenija zmogla toliko energije in motivacije, da je prišla do navidez suverene zmage.

"Nisem preveč zadovoljen s prikazanim na tekmi. Fizično in psihološko nismo bili pripravljeni na ta dvoboj. Noge so bile težke že od samega začetka. Še eno tekmo več smo začeli brez tiste prave energije. Igrati moramo veliko bolj agresivno, saj smo ekipa, ki se bori. To je identiteta, ki jo želimo imeti kot ekipa. Iz tega aspekta, kot trener, nisem zadovoljen. Vemo, da je to neko prehodno obdobje, in napravili smo korak nazaj," je po tekmi iskreno priznal selektor Igor Kokoškov.

Pripravljalna tekma, Stožice:
Slovenija - Velika Britanija 92:80 (24:20, 24:23, 23:21, 21:16)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
23. 08. 2016 08.34
-1
to je tako, kot da bi reprezentanca igrala kosarko proti fantom, za rekreacijo odigrajo do 25 potem pa grejo na pivo in plesakvice pa to
ata_jez
21. 08. 2016 17.22
+3
Večje presenečenje! Nisem vedel, da ima VB basket ekipo.
Kojotek
21. 08. 2016 17.25
Kojotek
21. 08. 2016 17.26