Košarka

Zahtevno delo: Slovenci v boju za SP proti Španiji in Črni gori

Ljubljana, 07. 05. 2017 15.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V kitajskem Guangzhouju so opravili žreb kvalifikacij za košarkarsko SP 2019. Slovenija bo igrala proti Španiji, Črni gori in še enemu kvalifikantu. Neposredno se na prvenstvo na Kitajskem uvrstita dve reprezentanci. Kvalifikacije bodo naši začeli 23. novembra, ko bo v Sloveniji gostovala ekipa iz dodatnih kvalifikacij.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Alen Omić
Alen Omić FOTO: Damjan Žibert
Znani so nasprotniki Slovenije v boju za nastop na svetovnem prvenstvu 2019 na Kitajskem. V skupini A se bodo Slovenci pomerili s Črno goro, Španijo in drugouvrščeno ekipo ene izmed predkvalifikacijskih skupin. Slovenska članska reprezentanca je bila pred žrebom kvalifikacijskih skupin za nastop na svetovnem prvenstvu 2019 na Kitajskem postavljena v četrti boben. Slovenija se bo v skupini A srečala s Španijo, Črno goro in ekipo, ki si bo morala mesto v kvalifikacijah priigrati v predkvalifikacijskem delu. Slovenska skupina se v drugem delu kvalifikacij križa s tremi najboljšimi ekipami iz skupine B, ki jo sestavljajo reprezentance Turčije, Latvije, Ukrajine in ekipe iz dodatnih kvalifikacij. "Slovenska skupina A je vsaj na papirju zelo zahtevna, veliko pa bo odvisno od tega, v kakšnih postavah bodo igrale reprezentance. Skupina, v kateri je Slovenija, ni bistveno močnejša od drugih. Prvi cilj je uvrstitev v drugi del kvalifikacij, glavni cilj pa uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo leta 2019 potekalo na Kitajskem. Že sedaj vabim vse navijače, da podprejo naše fante pri doseganju zastavljenih ciljev," je po žrebu povedal generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović.

Selektorja Igorja Kokoškova čaka s slovensko reprezentanco zelo zahtevno delo v kvalifikacijah.
Selektorja Igorja Kokoškova čaka s slovensko reprezentanco zelo zahtevno delo v kvalifikacijah. FOTO: Aljoša Kravanja

V prvem delu se bodo v skupinah A, C, E in G pomerile ekipe iz bobna 1, 4, 5 in 8. V skupinah B, D, F in H pa bo v vsaki skupine po ena reprezentanca iz bobnov 2, 3, 6 in 7. V skupini, ki so sestavljene iz štirih reprezentanc, vsaka ekipa odigra šest srečanj (tri doma in tri v gosteh), v drugi del pa napredujejo tri najboljše ekipe. V drugem delu kvalifikacij se združijo skupine A in B, C in D, E in F ter G in H. Točke iz medsebojnih srečanj iz prvega dela se prenašajo. Tudi v drugem delu reprezentanca odigra šest tekem, na svetovno prvenstvo pa se uvrsti dvanajst reprezentanc (iz vsake od štirih skupin po tri najvišje uvrščene ekipe).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

revolution17
07. 05. 2017 16.45
+13
Zakaj bi bilo težko delo? Sej ste pa napisali da gresta prvi dve ekipi na SP. Španija in Slovenija si bosta razdelili ti dve mesti, če pa se bojimo črnogorcev pa itak nimamo kaj tam iskati.