Košarka

VIDEO: Slovenska NBA-košarkarja Dan zahvalnosti proslavila z zajcem

New York, 28. 11. 2015 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V nekaj dneh je bilo na sporedu drugo srečanje vseh treh slovenskih košarkarjev, ki igrajo v ligi NBA, saj sta se znova pomerili ekipi New Yorka in Miamija. Na obeh tekmah, tako v Miamiju kot tokrat v New Yorku je zmaga ostala v rokah Miamija.

Košarkarji Miamija so ponoči v "slovenskem" večeru gostovali v New Yorku in se veselili zmage s 97:78. Pri zmagovalcih je Goran Dragić dosegel devet točk, štiri skoke in ukradel eno žogo, Beno Udrih pa je zbral podajo in osebno napako. Saša Vujačić za New York ni igral. Tekma je bila odločena v drugem polčasu, ki ga je ekipa s Floride dobila s 47:29. Kar 25 točk je za Miami Heat dosegel Gerald Green, Chris Bosh jih je dodal 20. Pri New Yorku sta po 11 košev dosegla Kristaps Porzingis in Carmelo Anthony.

Na derbiju dveh znamenitih ekip vzhodne obale ZDA v dvorani Madison Square Garden so bili tokrat kar trije slovenski košarkarji oziroma celotna slovenska zasedba v ligi NBA. "Lepo ju je bilo srečati in upam, da se bomo še kaj videli. Za praznik se nismo srečali, ker sem se koncentriral, da jih premagam, ampak kot kaže so bile njihove priprave boljše. Šalo na stran. Nismo se videli, ampak bo še priložnost za druženje," je povedal igralec New Yorka Saša Vujačić.

Goran Dragić je povedal, da sta se z Vujačićem videla pred tekmo, se pozdravila ter si zaželela vesel Dan zahvalnosti, kot je to navada v Ameriki. "Želel sem mu vso srečo in sezono brez poškodb," je povedal Dragić, ki je dodal, da za tradicionalne praznične nakupe po New Yorku tokrat ni imel časa, ker so bili zaposleni s treningi pred tekmo.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: Reuters

Dragić in Beno Udrih sta po zmagi proti newyorškimi Knicks povedala, da sta ameriški nacionalni praznik Dan zahvalnosti v četrtek proslavila skupaj na večerji v restavraciji, vendar sta si namesto tradicionalnega purana privoščila zajca. "Z Gogijem sva jedla zajčka in polento. Na purana sva se sicer že navadila, ampak, ko sva videla na jedilniku, da imajo zajčka, sva se odločila, da ga bova vzela," je v slačilnici po zmagi povedal Udrih.

"Sploh se ne razumeva," je s širokim nasmehom odgovoril Udrih na vprašanje, kako sta se z Dragićem ujela po njegovem prihodu v Miami iz Memphisa. To je izzvalo nasmeh tudi pri Dragiću, nakar je Udrih resno dodal, da se razumeta odlično, kot sta se vedno doslej. "Vsi igralci iz Slovenije se dobro razumemo. V reprezentanci ali po klubih, atmosfera je bila vedno super," je dejal. Zdaj, ko sta skupaj, lahko za medsebojne pogovore uporabljata jezik, ki je za soigralce španska vas, kar s pridom izkoriščata. "Včasih se pogovarjava po slovensko in pride kdo mimo pa takoj reče, naj ga nehava opravljati," je povedal Udrih, ki skupaj z Dragićem vidno uživa v sorodni družbi.

Golden State je premagal Phoenix Suns s 135:117 in dosegel že 17 zaporedno zmago v uvodu v novo sezono. Tokrat so košarkarji Golden Statea blesteli pri metu z razdalje, saj so zadeli kar 22 trojk, najučinkovitejši igralec na tekmi pa je bil Stephen Curry z 41 točkami.

Philadelphia pa prvo zmago še čaka. Ponoči je izgubila proti Houstonu s 114:116, neustavljiv pa je bil James Harden, ki je za Teksačane dosegel kar 50 točk. Lahko bi se razpletlo tudi drugače, saj so košarkarji Philadelhie še šest minut pred koncem vodili s 104:97, nato pa je stvari v svoje roke spet vzel Harden in do konca dosegel še 14 točk.

Izidi:
Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers      90:95
Orlando Magic - Milwaukee Bucks             114:90
New York Knicks - Miami Heat                 78:97
Boston Celtics - Washington Wizards         111:78
Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks           101:116
Oklahoma City Thunder - Detroit Pistons     103:87
Indiana Pacers - Chicago Bulls              104:92
Houston Rockets - Philadelphia 76ers        116:114
Denver Nuggets - San Antonio Spurs           80:91
Phoenix Suns - Golden State Warriors        116:135
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves    91:101
Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 111:90

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
28. 11. 2015 20.28
+1
GOGI, SLOVAN PROPADA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BREZ SLOVANA TUDI TI NE BI BIL ZVEZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
CestniKolesar370Wattov
28. 11. 2015 14.32
+3
Štefan raztrgal sceno.