Košarka

Slaviša Stojanović: Latvijci 'živijo' za svoje košarkarje, a se v isti sapi zavedajo moči Slovenije

Ljubljana, 12. 09. 2017 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V latvijski prestolnici Rigi slaba dva meseca deluje nekdanji selektor slovenske nogometne izbrane vrste Slaviša Stojanović, ki je v ekskluzivnem pogovoru za 24ur.com večkrat poudaril pomembnost igre z oranžno žogo za prebivalce v omenjeni baltski državi, kjer z nestrpnostjo pričakujejo nocojšnji četrtfinalni obračun s Slovenijo na Eurobasketu v Carigradu.

Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović, ki slaba dva meseca deluje v vlogi glavnega trenerja pri FC Riga, ugotavlja, da sta košarka in hokej na ledu daleč najbolj priljubljeni športni panogi v Latviji, kjer je v teh dneh vse v znamenju Kristapsa Porzingisa in druščine, ki bo v nocojšnjem četrtfinalnem obračunu proti Sloveniji na evropskem prvenstvu v Carigradu lovila zgodovinsko uvrstitev med štiri najboljše reprezentance na stari celini. "Dejstvo je, da so tako v prestolnici Rigi kot tudi drugod po državi vse podredili tukajšnji košarkarski reprezentanci, ki beleži odlične rezultate. Z veliko nestrpnostjo pričakujejo obračun s Slovenijo, zavedajoč se dejstva, da jih čaka zelo zahtevna preizkušnja. Goran Dragić, Luka Dončić, Jaka Blažič in ostali so imena, ki jih z veliko mero spoštovanja izgovarjajo v tukajšnjih športnih in širših krogih," je v ekskluzivnem pogovoru za 24ur.com uvodoma dejal Stojanović, ki je v nadaljevanju izpostavil izjemno priljubljenost košarkarskih reprezentantov v državi s slabima dvema milijonoma prebivalcev.

Nekdanji selektor slovenske izbrane vrste Slaviša Stojanović poudarja, da se Latvijci še kako dobro zavedajo moči slovenskih košarkarjev.
Nekdanji selektor slovenske izbrane vrste Slaviša Stojanović poudarja, da se Latvijci še kako dobro zavedajo moči slovenskih košarkarjev. FOTO:

"Latvijci preprosto 'živijo' za svoje košarkarje. To se najbolj nazorno vidi v številnih marketinških kampanjah, jumbo plakatih po vseh mestih, pogovorih med ljudmi na cesti in v gostinjskih lokalih... Skratka, vse je v znamenju 'basketa' in morebitnega uspeha na letošnjem EP-ju v Turčiji."

Slaviša pravi, da se tudi v njegovem klubu v zadnjih dneh niso mogli izogniti košarkarskim pogovorom. "Bolj v šali kot zares smo se lotili internih rezultatskih napovedi. Večina v klubu je jasno na strani svoje reprezentance, sam pa bi si zelo želel preboja naših košarkarjev v polfinale evropskega prvenstva. Takoj po popoldanskem treningu bomo imeli skupen ogled tekme, kar bo, v to sem povsem prepričan, zelo zanimivo in razburljivo."  

Ob koncu pogovora smo se dotaknili še začetka latvijskega nogometnega državnega prvenstva, v katerem so do tega trenutka odigrali štiri kroge. "Po štirih odigranih tekmah imamo na svojem računu dve zmagi ter po en neodločen izid in poraz. Sezona bo še dolga, tako da je možno prav vse," je še pristavil 47-letni Ljubljančan na klopi Rige (nekdanji Skonto). 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

martinov
13. 09. 2017 09.38
+1
Zdaj pa se bo še nogometni trener ukvarjal s košarko. Saj tudi v nogometu ni nič prepoznavnega pokazal, sedaj pa še košarka. Naj raje doma igra kitaro in naj ne moti sosedov.
?ampl
12. 09. 2017 19.40
-1
Slavisa ugotavlja....?!?! Kuga pa? A kaku je treba Janeze spomnt da se diha pa da bi se rad vrnu domov sam kaksno dobro placano sluzbo bi rad dobu.Pa prosm da ga nehate u studijo vabit ker tale bingo ne zna govort in ni talent za ekran...
Maxx365
12. 09. 2017 18.36
+7
"ekskluzivni pogovor" za 24ur s Slavišo Stojanovićem, lol
Militos
12. 09. 2017 18.29
-3
revolution17
12. 09. 2017 18.11
+2
To je čisto laično in subjektivno mnenje... hmmm s tem mislim da sem opisal tudi portal in novinarje na 24ur... naključje?
macek_garfield
12. 09. 2017 17.41
+1
kje pa ste tega pametnjakovica nasli, pa saj ne morem verjet, pa to, no pri vas me res nic vec ne more presenetit, samo se strokovni komentar murkota in cepinke manjka pa ste zmagali pa to
revolution17
12. 09. 2017 17.34
+10
Dajte še objavit kaj si misli Štefan iz Kungote o Latviji... res neverjetni članki.
mastaflash
12. 09. 2017 17.34
+10
ta loh komentira sam kako je zoga okroglo usnje..komedijant