Košarka

Skavt Atlante: Dončić bo najboljši Evropejec na draftu

Madrid, 13. 11. 2015 18.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

"Dončić bo najboljši Evropejec na NBA-draftu v svoji starostni skupini," je talent slovenskega košarkarja Luke Dončića ocenil evropski skavt ekipe Atlanta Hawks Himar Ojeda. Košarkar Real Madrida sicer velja za enega največjih biserov mlajših generacij na področju Balkana.

Luka Dončić (levo) v družbi Jana Oblaka.
Luka Dončić (levo) v družbi Jana Oblaka. FOTO: 24ur.com

Da je temu tako govorijo tudi številke: sin nekdanjega košarkarja Saše Dončića Luka je tretji najmlajši debitant v španski ligi ACB. Mlajša sta bila Ricky Rubio (14) in Angel Rebolo (15). Atlantin skavt Himar Ojeda je v pogovoru za Bleacher Report še povedal, da ni pričakoval, da bo Luka Dončić zaigral na tako visoki ravni tako hitro. S 16 leti je postal najmlajši košarkar Real Madrida, ki je debitiral na članski tekmi madridskega giganta.

Da je Dončić potencial za najboljših pet na draftu lige NBA meni tudi nekdanji nbajevec Rašo Nesterović. "Ima dobro postavo in je dovolj visok, da lahko že zdaj tekmuje na najvišjem možnem nivoju. Je precej pametnejši kot povprečen 16-letnik in upam, da bo tako nadaljeval,'' Nesterovića povzema Bleacher Report. O NBA-ju sicer Luki Dončiću oče Saša (še) ne dovoli razmišljati. ''NBA. Ima zgolj 16 let. Govorim mu, naj se zabava, naj bo otrok, naj pozabi na denar in drage avtomobile. Tudi ostali otroci imajo talent, toda sanje o milijonih dolarjev lahko povzročijo izgubo fokusa na košarko. Edino, ko Luka lahko razmišlja o NBA-ju, je, ko gleda filme o Michaelu Jordanu in Magicu Johnsonu," Saša Dončića citira Bleacher Report.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
13. 11. 2015 23.21
Mislim, da lahko pride ampak verjetno ga bodo poslali v nizjo ligo najprej. Vse je odvisno od njega.
nikoiništa
13. 11. 2015 22.28
-1
Mislim, da se kaj dosti ne more zabavati niti v Madridu tak, da bi bilo skoraj boljše, da začne razmišljat o NBA.
provokatorr
13. 11. 2015 21.39
+4
katero državljanstvo pa ima fant? špansko, slovensko, ali neko tretjo??
krostola
13. 11. 2015 20.06
+5
Sasa kraljjj :)