Košarka

Situacija je negotova: Novomeščani ne odstopajo od EP 2013

Novo mesto, 31. 01. 2012 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novomeški župan Alojzij Muhič je pojasnil, da je sodelovanje pri projektu Evropsko košarkarsko prvenstvo 2013 negotovo, a to ne pomeni, da novomeška občina odstopa od projekta in sodelovanja pri prvenstvu.

Po današnjem zaključku večkrat ponovljenega razpisa za pridobitev zasebnega partnerja za izgradnjo športne dvorane za izvedbo prvega dela evropskega prvenstva v košarki leta 2013 v Novem mestu je danes novomeški župan Alojzij Muhič povedal, da zanimanja za sodelovanje ni bilo. Zaradi navedenega je sodelovanje pri projektu negotovo, je pojasnil. Po besedah župana Mestne občine Novo mesto Muhiča bodo morali o naslednjih korakih na občini še premisliti, postopek za pridobivanje gradbenega dovoljenja za dvorano v novomeškem Portovalu pa bodo poskušali nadaljevati. S tem, da ne bodo več poskušali loviti rokov za organizacijo omenjenega košarkarskega prvenstva, je poudaril.

Alojzij Muhič
Alojzij Muhič FOTO: Štab Alojzija Muhiča

Dodal je, da to še ne pomeni, da novomeška občina odstopa od projekta in sodelovanja pri prvenstvu. Vendar pa bi tudi ob tem, da bi v kratkem našli zasebnega partnerja za gradnjo omenjene dvorane, glede na čas, ki ga zahtevajo postopki, težko ujeli roke za njeno pravočasno dokončanje, je menil. Kot je ob lanskem novembrskem obisku sekretarja Fibe Europe Nara Zanolina v Novem mestu povedal Muhič, so vse priprave za prvi del evropskega prvenstva v košarki leta 2013, ki naj bi v začetku septembra tega leta potekal v Novem mestu, tekle po zastavljenem načrtu, naložbenik za izgradnjo nove športne dvorane pa naj bi bil znan po 15. decembru.

Ker se do takrat na razpis ni prijavil nihče, ga je župan na željo podjetij Strabag in Begrad, kot je povedal danes, podaljšal, vendar se tudi po tem za sodelovanje pri projektu nista odločili. Naložba v novo novomeško športno dvorano Portoval je ocenjena na približno 14 milijonov evrov, brez davka pa naj bi stala 12,8 milijona evrov; 51 odstotkov denarja zanjo bi moral zagotoviti naložbenik, razliko pa bi pokrila novomeška občina in ministrstvo za šolstvo in šport, slednji v znesku 2,5 milijona evrov. Sprejela naj bi 5000 obiskovalcev, občina pa je že odkupila vsa potrebna zemljišča in sklenila pogodbo s projektanti.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iChi
16. 02. 2012 10.47
+1
Odstiopajo, odstopajo, samo da tega še ne vedo! Sramotaaaaaaaaa!
tali?ni tom
31. 01. 2012 22.55
+1
VAŽNO DA VOJSKA KI JE NE RABIMO MEČE DNAR STRAN PO AFGANISTANU IN NASPLOH NATU , PA DA STOJI FALCON V HANGARJU ! PRODAL BI GA PA BI BIL DENAR ZA DVORANO ! ja katasstrofa od države in njenih do tal tujcem upognjenih liderjev !
Desktop.Messiah
31. 01. 2012 17.03
+5
Slovenija potrebuje to prvenstvo in dvorano, brez katere si ni moč predstavljati novomeške regije v 21. stoletju! Gremo, EUROBASKET 2013!
JostB
31. 01. 2012 17.07
+6
JostB
31. 01. 2012 16.42
+1
Ta dvorana je bila oz. je želja župana in njegovih zalednikov...........kaj potrebujemo v Novem mestu 3 oz. 4 dvorane, če še teh dveh, ki jih imam no moremo napolniti.........pokrije se naj velodrom kjer je prostora z montažnimi tribunami dovolj, saj po prvenstvu bo dvorana tako ali tako prazna, velodrom pa bi bil v uporabi, kolesarjem in atletom, ki morajo sedaj pri -10 tekati po stadionu..........projekt pokritja velodroma je narejen, saj sem ga videl na lastne oči in je predračun 8 milijonov in če upoštevamo še kakšne prisklednike, bi bil realiziran za kakžne 10-11 milijonov.......dvorana pa bi končala pri 30 milijonih in nekaj novih tajkunih.........čas je za nove volitve v Novem mestu........in denar namenjen dvorani naj gre v pokritje velodroma in končno izgradnjo bazena, saj je sramota da ga še do sedaj nimamo.