Košarka

Se bo Miami še pred začetkom sezone odrekel Dragiću? Govori se o menjavi s Sacramentom ...

Miami, Sacramento, 19. 10. 2016 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška kluba lige NBA Sacramento Kings in Miami Heat sta se bojda že pogovarjala o menjavi igralcev, v kateri bi slovenski reprezentant Goran Dragić zapustil floridsko moštvo in okrepil vrste kalifornijskih Sacramento Kings.

Dragić je od leta 2015 član Miamija. Pred prihodom na Florido je branil tudi barve Phoenix Suns in Houston Rockets.
Dragić je od leta 2015 član Miamija. Pred prihodom na Florido je branil tudi barve Phoenix Suns in Houston Rockets. FOTO: AP

Neimenovani viri v ameriških medijih so potrdili, da bi Sacramento Kings v zameno za Gorana Dragića ponudili Rudyja Gaya in Darrena Collisona. Pri Basketball Insiders so navedli izjavo izvršnega direktorja enega od klubov vzhodne konference, ki je potrdil, da klub iz prestolnice Kalifornije preprosto mora prodati Gaya, ki ne želi ostati, vijoličasti pa ga ne želijo izgubiti pod ceno. Kings, za katere je med letoma 2007 in 2011 igral že bivši slovenski reprezentant Beno Udrih, zato iščejo primerno zamenjavo Gayeve ravni, Miami pa naj bi bil naklonjen menjavi za Dragića, saj naj bi prihoda Gaya in Collisona zakrpala vrzeli v floridskem moštvu. Dragić ima še veljavno triletno pogodbo za 51 milijonov dolarjev (46,5 milijona evrov), Miami pa se mu je očitno pripravljen odreči kljub temu, da se je Collison v zadnjem času nahajal na napačnih straneh časopisov zaradi družinskega nasilja. Z Gayem bi tudi nadomestili odhod Chrisa Bosha, slovesi Dragića in Bosha pa bi sprostili tudi veliko denarja za nove košarkarje, s katerimi želijo pri Vročici prevetriti nekdaj šampionsko moštvo.

Tega bo poskušal preurediti legendarni Pat Riley, ki si veliko obeta od poletja 2017, ko naj bi se na tržišču, med drugim, znašli zvezdniki kova Stephen Curry, Kevin Durant, Blake Griffin, Chris Paul in Derrick Rose. Dragić je sicer prikazal izvrstno predstavo na zadnji pripravljalni tekmi Miamija, ki je visoko ugnal lokalne tekmece Orlando Magic (107:77). "Dragon", kakor se glasi Ljubljančanov ameriški vzdevek, zaenkrat ostaja v floridskem brlogu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
19. 10. 2016 20.28
-12
Za NBAjevce so dobri samo črnci in Ameri, Evropejci so za njih ničvredni. Dragić bo kmalu prišel nazaj v Evropo.
Dany75
19. 10. 2016 21.04
+8
ne na pamet ... preberi se malo vec knjig ... poglej si malo vec tekem ...
jjhhggff
19. 10. 2016 20.27
-7
Dragić pač v košarki ni takšna klasa, kot Kopitar v hokeju. Zato je že 10 let pri LA Kingsih, ki jim na kraj pameti ne pade, da bi ga kdaj prodali. Zato so z njim podaljšali pogodbo. Je njihov kapetan in že deset let zapored njihov najboljši strelec.
tralalalala123432
20. 10. 2016 08.22
+1