Košarka

Reyes in Fernandez ne bosta nastopila na Eurobasketu

Madrid, 20. 06. 2017 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dolgoletna nosilca igre španske košarkarske reprezentance Felipe Reyes in Rudy Fernandez sta se zaradi težav s poškodbami oziroma družinskih obveznosti odpovedala nastopu na jesenskem Eurobasketu. Španci sicer želijo ubraniti lovoriko izpred dveh let.

Da bo imel selektor Sergio Scariolo nekoliko težje delo pri sestavi španske izbrane vrste za evropsko prvenstvo, ki se bo začelo konec avgusta v štirih različnih evropskih mestih (Helsinki, Cluj, Tel Aviv, Carigrad), sta z nekoliko presenetljivo odpovedjo poskrbela dolgoletna nosilca "La roje" Felipe Reyes in Rudy Fernandez.

Legendarni center madridskega Reala Felipe Reyes se je odpovedal sodelovanju v španski reprezentanci na jesenskem Eurobasketu.
Legendarni center madridskega Reala Felipe Reyes se je odpovedal sodelovanju v španski reprezentanci na jesenskem Eurobasketu. FOTO: AP

Člana madridskega Reala, ki je v pravkar končani klubski sezoni s slabšo končnico ostal praznih rok tako v Evroligi kot tudi španskem državnem prvenstvu, sta tamkajšnji košarkarski zvezi že sporočila, da bosta letošnje poletje posvetila ustrezni regeneraciji in družini. Reyes je pred kratkim dobil še drugega otroka, medtem ko se 31-letni Fernandez ubada s pogostimi zdravstvenimi težavami (hrbet). "Za Španijo sem vselej igral z vsem srcem, ampak moram biti v prvi vrsti iskren do samega sebe in tudi reprezentančnih kolegov, da v tem trenutku preprosto nisem sposoben igrati na najvišji možni ravni," je za španski časnik Marca dejal Rudy Fernandez.

Španija se bo v predtekmovalnem delu evropskega prvenstva v skupini C pomerila s Hrvaško, Češko, Romunijo, Madžarsko in Črno Goro.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZelenGrm
20. 06. 2017 14.20
+1
Reyes je itak že penzionist, za Fernandeza mi je pa žal