Košarka

FOTO: Reprezentanca: G. Dragić in Šiško že v Zrečah, Kokoškov zadovoljen s trenutno pripravljenostjo košarkarjev

Ljubljana, 01. 08. 2017 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkarji bodo pred novima pripravljalnima tekmama v Mariboru z Madžarsko (petek) in Češko (nedelja) v Zrečah opravili štiri treninge, na katerih bosta sodelovala tudi prvi zvezdnik Goran Dragić in obetavni Žan Mark Šiško. Omenjeni dvojec se je izbrani vrsti priključil danes.

Slovenska košarkarska izbrana vrsta je z odhodom v Zreče vstopila v tretji cikel priprav na septembrsko evropsko prvenstvo, ki ga bodo premierno gostile štiri države - Romunija, Finska, Izrael in Turčija. Varovanci Igorja Kokoškova so na prvi od skupno devetih prijateljskih tekem proti skromnemu ruskemu univerzitetnemu moštvu 'ogreli' dlani, od danes pa bo reprezentančni spisek bogatejši še za dve imeni - Gorana Dragića in Žana Marka Šiška.

Erazem Lorbek in Goran Dragić.
Erazem Lorbek in Goran Dragić. FOTO: Damjan Žibert

Selektor Kokoškov ne skriva zadovoljstva nad izkazovanjem volje in želje po dokazovanju reprezentantov, ki si želijo izboriti svoje mesto med dvanajsterico, ki bo odpotovala na uvodni del EP-ja v Helsinke. "Vsi se maksimalno trudijo in so popolnoma posvečeni delu, kar me navdaja z velikim optimizmom. Igralci so že ustvarili potrebno 'kemijo' znotraj moštva, kar je eden glavnih pogojev za doseganje želenega rezultata. Mi imamo svojo pot, za katero verjamemo, da je prava," je med drugim zbranim predstavnikom 'sedme sile' pred odhodom v Zreče povedal Igor Kokoškov, ki je na vprašanje o trenutni pripravljenosti nekoč najboljšega centra slovenske izbrane vrste Erazma Lorbka, dejal: "Erazem se zelo trudi, napredek je viden, toda moramo biti pazljivi in potrpežljivi z njim, saj so zadnja tri leta neigranja pustila določene posledice. Občutek za žogo in met je še vedno vrhunski, ostali občutki, povezani s samo igro, pa bodo prišli sčasoma." 

Če je bil ob reprezentančnem zboru 18. julija v Ljubljani najbolj oblegan reprezentant Luka Dončić, je bil tokrat razumljivo na prvi 'bojni' črti z novinarji prvi zvezdnik Goran Dragić, katerega veseli dejstvo, da sta se tako Dončić kot tudi Anthony Randolph hitro vklopila v moštvo. "Gre za odlična košarkarja in fanta, ki nam lahko ogromno prineseta. Imamo dobro ekipo, ki se mora uigrati in še bolj povezati v skladno celoto. To je ključ do uspešnih iger na evropskem prvenstvu. Verjamem, da imamo še dovolj časa, da stvari sedejo na svoje mesto," je poudaril starejši od bratov Dragić. 

Goran Dragić in druščina se bodo slovenskemu občinstvu znova predstavili ta konec tedna, ko jih v petek in nedeljo v mariborski dvorani Tabor čakata novi prijateljski preizkušnji proti reprezentancama Madžarske oziroma Češke. 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
01. 08. 2017 11.29
-14
Ne vem zakaj Lorbek in ne Omič. Mislim, da je Lorbek že odpovedoval reprezentančne nastope, ko smo ga potrebovali.
mastaflash
01. 08. 2017 12.18
+11
odpovedal zaradi familije in malih otrok..tega mu ne mores zamerit
rambek
01. 08. 2017 13.20
+2
Kaksen omic on bi bil namesto dimca ce ze Drugače imel je možnost moral bi se odpovedati bosanskemu potnemu listu pa bi bil ta pravi slovenec
Najvecji
01. 08. 2017 13.35
+19
Dajte že zakapirat da je Omić TUJEC in je njegovo mesto zapolnil Randolph, ki je svetlobna leta pred Omićem. Alenu se moramo zahvaliti in pokloniti, ker nam je bil vedno na voljo, vendar, naj igrajo tisti, ki so pač kvalitetnejši.