Košarka

Real po velikem preobratu do tretje zmage in zaključnega turnirja

Madrid, 10. 05. 2023 23.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

Košarkarji madridskega Reala so na svojem parketu dokončali veliki preobrat v četrtfinalni seriji Evrolige proti Partizanu. Potem ko so v zmagah že zaostajali z 0:2, so najprej uspeli izenačiti v Beogradu, odločilno peto tekmo pa so dobili z 98:94, čeprav so na začetku drugega polčasa zaostajali že za 18 točk.

Real Madrid je prvi, ki je v seriji na tri zmage uspel zmagati po zaostanku z 0:2.
Real Madrid je prvi, ki je v seriji na tri zmage uspel zmagati po zaostanku z 0:2. FOTO: AP

Real Madrid bo v polfinalu 19. maja igral proti Barceloni, ki je bila v četrtfinalu s 3:0 boljša od Žalgirisa, Monaco pa se bo srečal s pirejskim Olympiacosom, ki je v torek dobil peto tekmo proti Fenerbahčeju. Finale bo v nedeljo, 21. maja, ob 19. uri.

Monaco se je le dve leti po vstopu v Evroligo uvrstil na zaključni turnir. Lani je izpadel po peti tekmi četrtfinala proti Olympiacosu, letos pa je v seriji z Izraelci dobil drugo in tretjo tekmo, današnjo pa je sebi v prid odločil z delnim izidom 21:7 v zadnjih petih minutah. Za Monaco sta po 21 točk dosegla Mike James in Jordan Loyd, pri Maccabiju pa je s 27 točkami izstopal Wade Baldwin.

Desetkratni evropski prvaki iz Madrida je kot prvi v zgodovini tekmovanja nadoknadil zaostanek 0:2 v zmagah. Beograjčane je danes premagal po zaostanku 18 točk na začetku drugega polčasa. Zadnjo četrtino je dobil z 29:18, drugi polčas pa z 59:39. Džanan Musa je zbral 20 točk, Sergio Rodriguez jih je dodal 19, pri Partizanu pa je bil najbolj učinkovit Kevin Punter z 28 točkami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.