Košarka

Real išče centra: Randolph bo počival (najmanj) tri tedne, konec sezone za Kuzmića, prihaja Tavares?

Madrid, 20. 10. 2017 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Real Madrid je drago plačal zmago na derbiju kroga v košarkarski Evroligi, kjer je kraljevi klub Luke Dončića in Anthonyja Randolpha doma ugnal moskovski CSKA. Američan s slovenskim potnim listom si je poškodoval ramo in po prvih ocenah bo počival tri tedne, veliko huje pa jo je skupil Ognjen Kuzmić.

Randolph se je v prvih mesecih kot član slovenske reprezentance izkazal z izjemnimi predstavami na EP v košarki.
Randolph se je v prvih mesecih kot član slovenske reprezentance izkazal z izjemnimi predstavami na EP v košarki. FOTO: Aljoša Kravanja
Varovanci Rada Trifunovića bodo svoje prvo kvalifikacijsko srečanje odigrali v petek, 24. novembra, ob 19.00, proti reprezentanci Belorusije. Tekma z reprezentanco, ki si je mesto v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo priborila skozi predkvalfikacije, bo na sporedu v ljubljanskih Stožicah. Aktualni evropski prvaki bodo drugo srečanje prvega kvalifikacijskega cikla odigrali v španskem Burgosu. Dvoboj nosilcev zlatih in bronastih medalj iz minulega evropskega prvenstva bo na sporedu v nedeljo, 26. novembra, ob 21. uri.

Center madridskega Reala Ognjen Kuzmić bo, zaenkrat še neuradno, zaradi poškodbe kolenskih vezi izpustil preostanek sezone 2017/18. Srbski orjak se je huje poškodoval na derbiju z moskovskim CSKA v Madridu, kjer je kraljevi klub tudi po zaslugi novih izvrstnih predstav slovenskih reprezentantov Luka Dončića in Anthonyja Randolpha slavil z 82:69. Kuzmića so iz dvorane WiZink Center odnesli na nosilih že v drugi četrtini, v Doboju rojeni košarkar pa se je zvijal v hudih bolečinah in jasno je bilo, da bo le po čudežu ušel daljši odsotnosti z igrišč. "Precej slabo kaže," je že na novinarski konferenci po tekmi dejal trener Pablo Laso, Onda Madrid zdaj poroča, da so se potrdile slabe napovedi in da je Kuzmić izgubljen do konca sezone. Gre za poškodbo križne kolenske vezi, ki je hitro končala Srbovo prvo sezono v Madridu, kjer je letos poleti podpisal dveletno pogodbo in uspel odigrati vsega sedem tekem po povratku z evropskega prvenstva, kjer je z orli osvojil srebrno medaljo po porazu na finalni tekmi s Slovenijo. Odsotnost Kuzmića naj bi beli balet prisilila v iskanje zamenjave, prva imena, ki se pojavljajo v orbiti Madrida, so talentirani Usman Garuba, šele 15-letni član Realovega mladinskega pogona, pa Sebas Saiz, ki ga je Real po prihodu v klub posodil v ekipo San Pablo Burgos. Resna opcija je tudi Walter Tavares, kar 221 cm visoki center z Zelenortskih otokov, ki je igral tudi za Herbalife Gran Canario in bil na naboru lige NBA leta 2014 uvrščen med prvih 50. Čez lužo je bil član Atlanta Hawks in Cleveland Cavaliers ter igral tudi v razvojni ligi, Cleveland je z njim nedavno prekinil pogodbo.

Skupaj s poškodbo enega prvih zvezdnikov Sergia Llulla, odlični španski organizator igre je izpustil že evropsko prvenstvo, je tabor Reala prizadela tudi poškodba Randolpha, ki jo je slovenski Američan prav tako staknil na dvoboju s CSKA. Poškodba Rame, ki si jo je Randolph izpahnil v dvoboju z enim od nasprotnikov, naj bi nekdanjega člana Golden State Warriors, New York Knicks, Minnesota Timberwolves, Denver Nuggets in Lokomotive iz Kubana z igrišč oddaljila za naslednje tri tedne. Španski AS poroča, da bo Randolph odsoten "najmanj" tri tedne, torej bi se lahko Američanovo okrevanje še zavleklo. V tem primeru bi bil njegov nastop na prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na SP 2019 na Kitajskem resno ogrožen, čeprav še vedno ni jasno, če bo skupaj z Dončićem in še nekaterimi zvezdniki sploh pomagal reprezentanci Radovana Trifunovića v boju za kitajski mundial.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.