Košarka

Rančić namesto Drezge

Domžale, 18. 01. 2013 10.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je domžalski Helios ostal brez Luka Drezge, so v klubu zanj že našli zamenjavo. Vrste Heliosa je namreč okrepil občasni hrvaški reprezentant Damir Rančić (1983), ki v Domžalah ostaja do konca letošnje sezone.

198 cm visoki branilec Damir Rančić je prve košarkarske korake naredil v Splitu, kasneje pa je igral tudi za Cibono, Panellinios, Kijev, Obradoiro ter Zadar, pri katerem je že sodeloval s trenerjem Domžalčanov Zmagom Sagadinom. V lanski sezoni je branil barve Zagreba, s katerim je nastopal tudi v evroligi in na tekmo povprečno dosegal 6,1 točke in 1,4 skoka, v ligi ABA pa je bilo njegovo povprečje 7,3 točke in 1,5 skoka na tekmo. "Helios je potreboval pomoč, jaz pa sem bil tudi v iskanju sredine, ki mi lahko ponudi čim bolj kvalitetno delo. O vsem smo se zelo hitro dogovorili. Pričakujem veliko dela in znoja, vem, da bom pol dneva preživel v dvorani. Ampak na to sem pripravljen in komaj čakam prve treninge in tekme," je ob sklenitvi dogovora dejal član zlate hrvaške zasedbe s sredozemskih iger leta 2009.

Zmago Sagadin
Zmago Sagadin FOTO: Damjan Žibert

"Glede na to, da sva sodelovala v Zadru in je imel tisto leto odlično sezono, vem, kaj lahko od njega pričakujem. Slišala sva se in zelo hitro je pristal na to, da se nam pridruži. V prvi vrsti je izvrsten strelec, ki bo naši ekipi pomagal tudi z bogatimi izkušnjami iz lige ABA, EuroCupa in evrolige," je dodal trener Sagadin, ki bo s tako izkušenim igralcem lažje dosegel zastavljeni cilj.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.