Košarka

Rajgelj: Olimpija je v zaostanku s plačami, zadevo urejamo

Ljubljana, 29. 11. 2011 12.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz zmajevega gnezda v teh dneh ne prihajajo nič kaj spodbudne novice. Po skrb vzbujajočih rezultatih v Evroligi ter regionalni ligi Olimpijo za nameček pretresa še vprašanje izplačila zaostalih plač košarkarjem. Direktor kluba Janez Rajgelj ne beži od nakopičenih težav in zadevo po lastnih zagotovilih ureja.

Po slovenskih športnih novičarskih portalih je zaokrožila informacija, da so neurejene zadeve pripeljale do vrelišča in da so se košarkarji odločili za skrajno možnost – stavko. Vendar pa teh alarmantnih informacij niso potrdili niti odgovorni možje kluba niti igralci sami. "Kot trener si želim, da se te zadeve čim prej uredijo in težko komentiram oziroma povem kaj več, ker so to vprašanja za direktorja kluba in ne za trenerja," je bil danes kratek trener zmajev Sašo Filipovski, ki je potrdil, da igralci trenirajo enkrat dnevno. "Novinarji običajno kličejo, ko je kdo v težavah," se je na začetku kratkega telefonskega pogovora pošalil direktor kluba Janez Rajgelj, ki se zaveda težav s plačami, s katerimi se soočajo. "Olimpija je v zaostanku s plačami. To urejamo. In takrat, ko se bo uredilo, se bo pač uredilo. Mora pa se seveda čim prej," je medijska ugibanja o protestu košarkarjev pospremil Rajgelj.

Janez Rajgelj
Janez Rajgelj FOTO: Damjan Žibert

"A ste vi govorili z njimi, da stavkajo? Te vesti so se od nekod kar pojavile," še pravi Rajgelj, ki zagotavlja, da so ves čas v stiku z igralci in da so z njimi imeli že več sestankov. "Z igralci smo vedno v kontaktu. Nihče ne beži od igralcev. Seveda smo imeli sestanke. Dejstvo je, da plače moramo dati, o tem ni spora. Ker če ne bo plač, ne bodo igrali, kar je edino prav. Z igralci smo dogovorjeni. Kaj smo dogovorjeni, pa vam ne bom govoril, mislim, da tudi igralci niso za to pooblaščeni, da bi govorili, kaj smo se zmenili," je še dodal Rajgelj. Niti najmanj ni dvoma, da del problema tiči v zdajšnji rezultatski krizi Uniona Olimpije ter preteklih astronomskih dolgovih, ki so posledica tudi uspešnih odškodninskih tožb nekdanjih igralcev. "Najbolj pomembno za Olimpijo je, da v štirih do petih letih pride na pozitivno finančno ničlo, v tem času pa obdrži status evroligaša," je sklenil Rajgelj, ki je novinarje povabil, naj si ogledajo treninge.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jože Zaplati?
01. 12. 2011 09.25
V VSEH KLUBIH PO SLOVENIJI NEGLEDE NA ŽOGO ALI SMUČI SE KLUBI NASLANJAJO NA MLADE DOMAČE IGRALKE IN IGRALCE TAKO NI NOBENIH ZAOSTANKOV V PLAČILO ŠPORTNIKOM RAJGEL TIŠI ODSLUŽENE AMERIČANE V IGRO KOT,DA SE NJIOM GRE TEKAT ALI ZADEVAT V KOŠ ALI NE TOČNO SE VIDI KAJ POČNEJO AMERIČANI PRI NAS IN KAKO IGRAJO V DRUGIH KLUBIH NI TU KRIVDA PLAČILO AMPAK OSTRA ROKA IN PRAVA POGODBA FILIPOVSKI NE MORE VODIT OLIMPIJE SAJ NIKOLI NE ZNA NAGLAS POVEDAT MED ODMORO KAKO NAj igrajo še malo bosta z predsednikom igrala z pionirji
1907955
30. 11. 2011 08.27
+2
Očitno trenirajo samo na tekmah.
PejtGaPogledatBrane
29. 11. 2011 21.49
Na Jesenicah "navadni" ljudje pomagajo hokejistom, katerih klub je čist v minusu.
mare.florida
29. 11. 2011 21.03
+9
Preveč je škodoželjnežev,ki Olimpiji privošči take razmere ali propad.Nima smisla dajati podpore Olimpiji,ker bo večina folka tukaj pljuvalo po klubu in ji želelo propadanje.Sem navijač OLIMPIJE vsaj 25 let in mi je res hudo.Dokaz da imam prav bodo tudi minusi,ki mi jih bodo dali škodoželneži...pa hvala. L.P.
bootsy
29. 11. 2011 19.24
+0
tolk časa je že prispevk gor pa so samo 3 komentarji. druge tako popluvate a imate v lastni hiši težave. in ko so težave ste prešerno tiho. predvsem lj.
TheDrummer
29. 11. 2011 19.06
+3
to pa to,ko ste podražili karte,zdaj pa ni ljudi
Branimir123
29. 11. 2011 18.28
+6
tako kot je rekel zdovc olimpija razen dragonsov nima pravih navijačev, ki bi tudi u krizah prišli na tekme in podprli svoj klub
Izbrisani8
29. 11. 2011 13.01
-13
Pa najlepšo dvorano na svetu imate, kako je pa to mogoče?