Košarka

VIDEO: Prvi poraz San Antonia, pretep na tekmi prvakov, ’petelina’ Green in Beal

Oakland, 28. 10. 2017 07.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji San Antonia so v noči iz petka na soboto ugledali prvi poraz v novi sezoni lige NBA. Usodno je bilo gostovanje v Orlandu. Na tekmi prvakov, košarkarjev Golden Statea, z Washingtonom pa je prišlo do pretepa med Draymondom Greenom in Bradleyjem Bealom. Oba sta bila še pred koncem prvega polčasa izključena, tekmo pa so dobili bojevniki.

Stephen Curry in John Wall.
Stephen Curry in John Wall. FOTO: AP

Golden State se je v zadnji četrtini rešil poraza na tekmi z Washingtonom, potem ko so bojevniki po treh četrtinah zaostajali za deset točk, so v zadnji stopili na plin in jo dobili kar s 33:20 ter si priigrali še četrto zmago v tej sezoni. Odločila je odlična predstava Kevina Duranta, ki je zbral 33 točk, 11 skokov in šest podaj. Na tekmi je v tik pred iztekom prvega polčasa prišlo tudi do grobega obračuna med domačim Draymondom Greenom in gostujočim Bradleyjem Bealom. Green je Bealu prilepil blokado, nato pa ga je v nadaljevanju akcije košarkar Washingtona prijel za vrat, Green pa je burno reaigral in v slogu rokoborcev spravil na parket dvorane v Oaklandu. "Ne vem, kaj naj naredim, če te nekdo dvakrat udari. Človek, kot otroka te naučijo, da tega ne smeš dopustiti. Kaj naj bi storil?" je za ESPN po izključitvi povedal Green. Tako kot Greena so sodniki izključili tudi Beala, oba pa bosta najverjetneje dobila tudi nekaj tekem prepovedi igre.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Prvi polčas in polovico tretje četrtine smo igrali obupno. Nato pa smo se le pobrali in izkopali iz brezna, tudi po zaslugi naše rezervne klopi," je potem ko so njegovi varovanci nadoknadili kar 18 točk zaostanka (62:80 v 3. četrtini) dejal trener domače zasedbe Steve Kerr.

Prvi poraz San Antonia, Oklahoma za zdaj nič kaj zvezdniška
Košarkarji San Antonia, ki na uvodu v sezono igrajo brez poškodovanih Tonyja Parkerja in Kawhija Leonarda, so uzrli prvi poraz v sezoni 2017/18. Na Floridi so jih visoko, s 114:87 premagali košarkarji Orlanda Magic. Najboljši strelec domačih je bil francoski reprezentant Evan Fournier, ki je vknjižil 25 točk. Na drugi strani je pri San Antoniu še enkrat več na vrhu lestvice strelcev zaključil LaMarcus Aldridge (24 točk in 11 skokov).

Zvezdniški trio Oklahome, ki sliši na imena Russell Westbrook, Carmelo Anthony in Paul George, sezone ni pričel najbolje. Grom je v Minnesoti ugledal nov poraz (116:119), še tretjega v tej sezoni in tako ostaja pri zgolj dveh zmagah.

Izidi petkovih tekem:
Charlotte Hornets – Houston Rockets 93:109
Orlando Magic – San Antonio Spurs 114:87
Atlanta Hawks – Denver Nuggets 100:105
New York Knicks – Brooklyn Nets 107:86
Minnesota Timberwolves – Oklahoma City Thunder 119:116
Golden State Warriors – Washington Wizards 120:117
Los Angeles Lakers – Toronto Raptors 92:101

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Martin Riggs
28. 10. 2017 11.42
-1
kje je pa video
JbmTiMt
28. 10. 2017 14.57