Košarka

VIDEO: V Clevelandu je bilo čustveno

Cleveland, 26. 10. 2016 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prvaki lige NBA Cleveland Cavaliers so se na uvodu pomerili z New York Knicks, za katere igra tudi Slovenec Saša Vujačić, in prepričljivo slavili zmago s 117:88. Prvi zvezdnik moštva LeBron James je še 43. v karieri dosegel trojni dvojček, Kyrie Irving pa je zbral 29 točk.

LeBron James je skupno zbral 19 točk, 11 skokov in 14 podaj ter užival pred domačim občinstvom, ki je bilo na nogah vse od uvodne slovesnosti pred tekmo naprej in je navdušeno slavilo prvi naslov v prvenstvu v 52 letih. "Bilo je nepozabno doživeti takšen trenutek. Kar težko se je bilo nato osredotočiti na tekmo, vendar nam je vseeno to odlično uspelo, še posebej v drugem polčasu," je po uspešnem uvodu v novo prvenstvo NBA dejal James, ki so ga med nagovorom gledalcev pred tekmo povsem prevzela čustva. "Prevevalo me je toliko čustev. Lepo je bilo videti, kako smo osvojili prvenstvo, pika na i pa je bila današnja podelitev šampionskih prstanov pred domačimi navijači - res je bilo neverjetno," je bil vzhičen James. Slovenski košarkar Saša Vujačić je v dresu gostov iz New Yorka na parket stopil za tri minute, v tem času pa zgrešil met na koš, met za tri točke ter zadel enega od dveh prostih metov, v statistiko pa je vpisal še podajo.

Stephen Curry
Stephen Curry FOTO: AP

Lanski finalisti prvenstva NBA in najboljša ekipa rednega dela sezone Golden State Warriors pa pred domačimi navijači ni uspešno začela nove sezone. V Oaklandu so v razprodani domači dvorani gostovali San Antonio Spurs, ki so na krilih 35 točk Kawhija Leonarda prepričljivo s 129:100 ugnali domače bojevnike. Gledalci so prišli spodbujat tudi novo zvenečo okrepitev Golden Stata, Kevina Duranta, ki je prikazal solidno igro na prvencu v dresu bojevnikov in dosegel 27 točk, a je bilo to premalo za razigrane goste. Stephen Curry in Klay Thompson sta bila oba daleč od lanske forme, ko sta popeljala bojevnike do zgodovinskih 73 zmag ob le devetih porazih v ligi NBA. Thompson je namreč od šestih poskusov zadel le en met za tri točke, Curry pa le tri od desetih, skupno pa je zbral 26 točk. Košarkarji San Antonia so nadzorovali tekmo vse od uvode minute; že prvo četrtino so dobili z 31:20, gostitelji pa si do konca niso opomogli. Ob polčasu so zaostajali že za 18 točk. Pri gostih je blestel Leonard, ki je uspešno stopil v čevlje upokojenega Tima Duncana, izkazal pa se je tudi LaMarcus Aldridge, ki je k zmagi prispeval 26 točk, 14 skokov in tri podaje.

Na preostali tekmi uvodne dneva so Portland Trail Blazers v domači dvorani s 113:104 ugnali Utah Jazz. V noči na četrtek bodo novo sezono začeli tudi košarkarji Miami Heat, katerih član je Slovenec Goran Dragić, ki bodo gostovali pri Orlando Magic. Detroit Pistons, novi soigralci Bena Udriha, pa bodo prav tako v noči na četrtek gostovali pri Torontu.

Izidi:
Cleveland Cavaliers - New York Knicks       117:88
Portland Trail Blazers - Utah Jazz          113:104
Golden State Warriors - San Antonio Spurs   100:129

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Old623
26. 10. 2016 11.56
+4
Golden State je za moje pojme preveč zvezdniška ekipa kakor je bila tudi ekipa Lakersov tisto sezono ko so imeli kobeja pa so pripeljali nasha howarda... in nič niso osvojili. Če je kdo spremljal tekmo je videl da so Spursi tako individualno kakor tudi timsko, nadigrali GSW. Za Jamesa pa ne bom izgubljal besed, daleč najbolši all around player vseh časov definitivno!
CFC1
26. 10. 2016 10.31
+4
James23: delno se strinjam s tvojim komentarjem (glede Lebrona). Curry pa pač kot vsak vrhunski kot tudi že Jame kdaj ni imel svojega večera. James za mene osebno je bil vedno boljši igralec od Curryja tudi takrat, ko so izgobili finale s GSW 4 - 2, saj je potrebno biti realen in dodati, da je res sicer James igral zelo individualno, ampak saj je imel vsako tekmo tudi več asistenc od Curryja, samo ni imel soigralca, ki bi še ko je bil sam pri metu, zadel kakšnega pomembnega. Sam pa ne moreš igrati košarke, je vendarle že to, da so tisto sezono prišli do finala po mojem mnenju kar presenetljivo, glede na to, da razen Jamesa, nobeden od soigralcev ni bil v posebno dobri formi. Sta pa seveda realno gledano oba odlična igralca. Pa naj še poudarim, da nisem navijač ne enega ali drugega, ampak sem bi lahko rekel nevtralen navdušenec športa, v tem primeru košarke. Slednje pa sem napisal tudi za tiste, ki nerazumljivo ali James igra dobro ali slabo ga vseskozi kritizirajo na tem portalu in ne znajo na situacijo pogledati iz nevtralnega zornega kota (oz. iz ne navijaškega stališča). Vsekakor pa se mi zdi najpomembnejše, da se ljudje ne obremenjujejo z nekimi brez veznimi primerjavami in raje zgolj uživajo ob potezah dveh košarkarskih velemojstrov. Moje mnenje.
JAMES23
26. 10. 2016 10.15
+8
Ja majstor je pač majstor..že kr na uvodni tekmi z 3 dvojčkom.BRAVO KING JAMES!!!! MVP!!!GO CAVS!!!!!za štefa pa ne bom izgubljal besed...sem že prevečkrat napisam mnenje o njemu..