Košarka

Prva zmaga tudi Oklahomi

Oklahoma City, 26. 05. 2014 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na tretji finalni tekmi zahodne konference severnoameriške košarkarske lige NBA je Oklahoma City Thunder doma ugnal San Antonio Spurs s 106:97. San Antonio vodi z 2:1 v zmagah.

Pri gostiteljih sta izstopala Russell Westbrook in Kevin Durant s 26 oziroma 25 točkami, slednji je dodal tudi 10 skokov. Mediji pa ne morejo prehvaliti Serga Ibake, ki je kljub poškodbi dosegel 15 točk, sedem skokov in štiri blokade, Reggie Jackson pa je tudi dosegel 15 točk. Pri San Antoniu je bil s 23 koši najboljši Manu Ginobili. Pričakovati je bilo, da Ibaka zaradi poškodbe meč, ki jo je dobil na šesti tekmi proti Los Angeles Clippers, ne bo več zaigral v končnici. A v petek so iz tabora Oklahome začele prihajati vzpodbudne vesti, v nedeljo pa je dobil zeleno luč za nastop. "Svojim soigralcem sem poskušal dati dodatno energijo v napadu in obrambi. Trudil sem se, da bi nadzorovali skok pod obročema," je dejal Ibaka. "Odslej še precej bolj spoštujem Sergea, ki je žrtvoval svoje zdravje, da pomaga ekipi. Ne glede na to, kaj bi se zgodilo nocoj, to je nekaj, kar si želiš od soigralcev ob sebi," je soigralca, najboljšega blokerja v ligi, pohvalil Durant. Spurs so na prejšnjih tekmah izkoristili odsotnost Ibake in prevladovali pod obročema. Po njegovi vrnitvi je bilo vse drugače.

Kevin Durant
Kevin Durant FOTO: Reuters

Thunder je, denimo, dobil skok z 52:36. "Očitno je, da je Sergeva vrnitev v ekipo prinesla čustveno in igralno spodbudo na obeh koncih igrišča. Pomaga nam v napadu, v obrambi pa blokira mete. Pogrešali smo ga na zadnjih nekaj tekmah, to je jasno," poudarja trener Oklahoma Cityja Scott Brooks. Ginobili je za tekmece dosegel 23 točk, a le tri v drugem polčasu. "Danes res nismo bili osredotočeni, prav tako ne agresivni, za kar smo plačali. Vemo, kako premagati Oklahomo, moramo pač igrati svojo najboljšo igro. Boriti se moramo vseh 48 minut, česar pa nocoj nismo počeli," ocenjuje Ginobili, ki je prav tako izpostavil vpliv Ibake. Oklahoma City je odločilen korak k zmagi naredila v tretji četrtini z delnim izidom 18:0 in v začetku zadnje četrtine z 12:0 ter pobegnila na 90:78, pozneje pa celo tudi na +20.

Moštvi se bosta vnovič pomerili v torek v Oklahoma Cityju. Že danes pa se nadaljuje finale na vzhodu. V Miamiju, ki vodi z 2:1 v zmagah, bo vnovič gostovala Indiana.

Izid, končnica, finale zahodne konference:

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 106:97
- San Antonio vodi z 2:1 v zmagah

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.