Košarka

Prigarani zmagi Barcelone in Olympiakosa

Barcelona, 11. 04. 2013 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V košarkarski evroligi so odigrali vse prve tekme četrtfinala. Najzanimivejše je bilo v Barceloni in Atenah, saj sta imela Barcelona in Olympiakos na domačem parketu precej dela z obema tekmecema.

Velikih presenečenj ni bilo, saj so vsa domača moštva ubranila prednost domačega parketa in vodijo z 1:0 v zmagah v seriji "best of five". Nastopili so tudi trije slovenski igralci, ki so imeli sila povprečen učinek, Erazem Lorbek pri Barceloni in Mirza Begić pri Realu sta dosegla zmagi, Saša Vujačič pri Efesu pa je bil poražen. Njihov učinek je bil takšen: Vujačič v 27 minutah štiri točke in pet skokov, Lorbek v 19 minutah šest skokov in brez točk, Begić pav 18 minutah pet točk in tri skoke.

Kot omenjeno sta se morala za zmago najbolj potruditi Barcelona, ki je šele po podaljšku strla odpor zelo dobrega Panathianikosa in zmagala za dve točki, ter Olympiakos (blestel je Printezis s 26 točkami), ki je prav tako v končnici tekme odigral boljše in na koncu za pet točk premagal turški Anadolu Efes. Lažje delo sta imela moskovski CSKA (Teodosić 17, Krstić 16 točk), ki je za 11 točk premagal Cajo Laboral, še lažje delo pa je imel Real Madrid (Fernandez 15 točk), ki je kar za 26 točk ugnal izraelski Maccabi.

Tako Barcelona Erazma Lorbka kot Olympiakos Pere Antića sta dosegli uvodni četrtfinalni zmagi.
Tako Barcelona Erazma Lorbka kot Olympiakos Pere Antića sta dosegli uvodni četrtfinalni zmagi. FOTO: Reuters

Izidi, četrtfinale:
- 1. tekme:
CSKA Moskva – Caja Laboral Vitoria 89:78
Olympiacos Pirej – Anadolu Efes Carigrad 67:62
Barcelona Regal – Panathinaikos Atene 72:70
Real Madrid – Maccabi Electra Tel Aviv 79:53

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.