Košarka

'Porzingis je zahteval odhod iz New Yorka, v nasprotnem bi zbežal v Evropo'

Dallas, 23. 05. 2019 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik NBA ekipe New York Knicks Steve Mills je na druženju z novinarji vnovič moral odgavarjati na že oguljeno vprašanje, zakaj je klub prodal latvijskega košarkarja Kristapsa Porzingisa, ki se je sredi sezone pridružil ekipi Luka Dončića Dallas Mavericks.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Od naveze Dončić - Porzingis si v Dallasu v naslednji sezonah zares veliko obetajo ...
Od naveze Dončić - Porzingis si v Dallasu v naslednji sezonah zares veliko obetajo ... FOTO: Twitter
Latvijski "velikan" Kristaps Porzingis, četrti izbor nabora NBA 2015, sicer ni igral vse od operacije, s katero so mu oskrbeli raztrgano vez levega kolena lanskega februarja. Kljub temu je sredi te sezone za vsako ceno zahteval, da ga klub pusti ...
Latvijski "velikan" Kristaps Porzingis, četrti izbor nabora NBA 2015, sicer ni igral vse od operacije, s katero so mu popravili raztrgano vez levega kolena lanskega februarja.
  "Tako močno si je želel iti, da je nekega lepega dne vstopil v mojo pisarno in meni ter generalnemu menedžerju ekipe Scottu Peryju dejal: 'Fanta, ne želim več biti del zgodbe. Hočem zapustiti New York. Ne mislil podaljšati pogodbe z Knicksi in dajem vam teden dni časa, da me prodate, v nasprotnem bom pobral šila in kopita ter se vrnil v Evropo'," je ameriškim novinarjem priznal predsednik ekipe New York Knicks Steve Mills. "Ni nam preostalo drugega, kot da zavihamo rokave in skušamo iz nastale situacije izvleči čim več. Vse ostalo je preteklost. Poznate razplet zgodbe," je še dejal prvi mož ekipe, ki se na vso moč trudi vrniti med velike v ligi NBA. Knicksom to v zadnjih sezonah nikakor ne uspeva, čeprav so v New Yorku močno in bogato kadrovali, a uspehov ni.

Kristaps Porzingis in Luka Dončić med tekmo Slovenija - Latvija v četrtfinalu EP.
Kristaps Porzingis in Luka Dončić med tekmo Slovenija - Latvija v četrtfinalu EP. FOTO: AP
Za Porzingisa je New York pozabljena zgodba. Dallas Mavericks našega Luka Dončića pa sedanjost in prihodnost. "Dobro se spomnim, da je kar nekaj let mlajši od mene. A poznava se, saj sva dolga leta igrala drug proti drugemu. Imava super odnos. Zdaj imam končno priložnost, da zaigram skupaj z njim, česar se zelo veselim," je o Dončiću, ki ga košarkarski strokovnjaki onkraj luže glede širine igre že zdaj primerjajo z legendarnim Magicom Johnsonom, ob prihodu v Dallas takrat dejal Porzingis. Spomnimo, sredi sezone se je zgodila velika igralska menjava med Dallasom in New Yorkom. Zajemala je tudi odhod Tima Hardawayja mlajšega, Courtneyja Leeja in Treyja Burka v Teksas, v Madison Square Garden pa so takrat odšli DeAndre Jordan, Wesley Matthews in Dennis Smith mlajši.

Kristaps Porzingis je bil v New Yorku tudi soigralec Saša Vujačića.
Kristaps Porzingis je bil v New Yorku tudi soigralec Saša Vujačića. FOTO: AP

New York naj bi z menjavo Latvijca v tako imenovani trgovini igralcev sprostil veliko prostora za nakupe med poletnim odmorom za načrtovano prenovo moštva. Poleg tega pa je med drugim od Dallasa dobil tudi izbiro dveh igralcev v prvem krogu naslednjih naborov NBA.

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tv1206802
24. 05. 2019 11.23
New York je vedno destinacija, ki obljublja veliko, a če dejstvo je, da je odziv publike zelo hladen in NBA v NY še zdaleč ni tako priljubljen. V preteklosti so želeli to spremeniti, a zaradi salary cap-a so bili vedno v opciji za samo 1 max pogodbo. Roko na srce Stoudemire in Anthony sta se v NY izgubila in rezultatov nikoli ni bilo. Letos je morda situacija nekoliko drugačna, saj imajo izjemno veliko možnosti za sestavo vrhunske ekipe. Vse skupaj bi se lahko začelo z mega menjavo v kateri bi New Orleansu ponudili nekaj opcij in pripeljali Ziona ( obstaja resna možnost, da zavrne igranje v NO ). V kolikor jim uspe ta manever je po moje zelo na dosegu tudi Irving. Definitivno pa bodo morali najti igralce, ki se med sabo dopolnjujejo in igrajo kot ekipa. Dallas ima izjemno priložnost, da storijo korak naprej in okostje, ki ga imajo je vrhunsko. Po mojem mnenju Dallas ne potrebuje centra, ampak bi bilo za Mavse veliko bolje, če ekipo okrepijo z dobrim obrambnim igralcem/skakalcem na poziciji 4. Če gledam nekoliko bolj odprto bi lahko Dallas imel postavo: Walker, Dončič, Hardaway , Harris, Porzingis. Strelsko zelo dobro uravnotežena ekipa in mislim, da bi jo celo lahko financirali. Z takšno postavo je tudi naslov lahko blizu.
blazter
23. 05. 2019 21.03
Mislim , da top of the top igralci v New York nočejo. Durant in Mavsi? Zakaj pa ne.
Ramloc223
23. 05. 2019 21.01
Dragic, Porzingis in ja...potencialno se Dragic. Bog ne daj Walkerja, Butlerja!! V kolikor zeli Dallas napasti vrh Vzhoda nujno potebuje igralca iz Clippersov. Vemo katerega! Ne potrebujejo suterja, potrebujejo igralca lacnega koncnega uspeha!! Goran je top, vendar bo moral popustiti pri placi! Ce bo prisel za cca 10 mio, zraven njega se Patrick za dobre 10 brez vecjih problemov napadejo finale vzhoda. Treba je vedeti da se bodo vsaj 4-je top igralci letos prodali samo zaradi denarja. Durrant, potem igralec Bostona, verjetno tudi Igralec edine Kanadske drzave, izsilil bo tudi Davis...
tv1206802
24. 05. 2019 11.28
Kemba je izjemen in njegov karakter ( gre za izjemnega človeka tudi zunaj igrišča ) se definitivno lahko vklopi v Dallas.
lilihip
23. 05. 2019 15.00
-19
kwa ta doncic se misli pobrit al ne, kr neki s tem puhom
dr21
23. 05. 2019 14.56
-11
Naslednjo sezono bodo v NY igrali Kevin Durant, Kyrie Irving in R.J. Barret
NisteResni
23. 05. 2019 19.23
Kyrie je ze povsod bil za naslednjo sezono.... Je pa mocno vrjetno, ce se odloci pridt tud KD....
tv1206802
24. 05. 2019 11.29
V kolikor bi Boston uspel podpisati AD potem bo ostal v NO.
tv1206802
24. 05. 2019 11.30
grumf
23. 05. 2019 14.34
+9
Upam, da bo šlo vse po planu in da bo dvojec Dončič-Porzingis pisal zgodovino. Fjn bi blo, da se jima še Gogi priključi.
CestniKolesar370Wattov
23. 05. 2019 13.07
+15
New York je preklet. Famozni "Madison Square garden", košarka pa med najslabšimi v NBA. Porzingis gre, NYC je končal zadnji na lestcivi, na naboru si lahko pod nosom obrišejo za Zionom... Celo poletje bojo lobirali za Duranta, ker bo kmalu free agent, dobili bojo pa prst v zadnjo, tako kot vedno.
Maximus
23. 05. 2019 13.32
+0
Koga briga? Pa to je je..... New York. Kar je bil Patrick Ewing, drgač pa krš od krša. Ne vwem zakaj bi se sekiral.
nikolizadovoljen
23. 05. 2019 14.47
+10
mene pa bolj sekira da nimam kam vtaknit paradajzov, ker je blato.
jest...
23. 05. 2019 15.22
-3
FAUSTOS1
23. 05. 2019 13.03
+2
zgleda da je kar konfliktna oseba, napram dončiča ,ki je pravi dobrovoljen slovenec.
CestniKolesar370Wattov
23. 05. 2019 13.08
+28
Če nočeš igrat za ekipo in management brez vizije, brez prihodnosti, brez uvrstitve v playoff na obzorju, potem si konfliktna oseba. Bravo Freud.