Košarka

Pomembna zmaga Brooklyna

New York, 07. 04. 2015 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi ameriškega košarkarskega prvenstva NCAA je bila sinoči na sporedu le ena tekma severnoameriške lige NBA. Brooklyn Nets je s 106:96 premagal Portland TrailBlazers in si popravil možnosti za uvrstitev v končnico.

Košarkarji Portlanda so na gostovanju v Brooklynu po prvi četrtini vodili s tremi točkami prednosti, v drugi pa so doživeli pravi polom. Domačini, ki se krčevito borijo za uvrstitev med osem najboljših ekip v vzhodni konferenci, so neusmiljeno polnili koš gostov, za nameček pa še odlično igrali v obrambi.

Košarkarji Brooklyna so v domačem Barclays Centru s 106:96 premagali Portland.
Košarkarji Brooklyna so v domačem Barclays Centru s 106:96 premagali Portland. FOTO: Reuters

Druga četrtina se je končala z izidom 32:13 za ekipo Brooklyna, ki je do konca tekme brez večjih težav ohranila to prednost. Blestel je Brook Lopez, ki je bil z 32 točkami najbolj učinkovit igralec Netsov, dodal pa je tudi devet skokov. Tako je dobil tudi osebni dvoboj z bratom dvojčkom Robinom, ki je v dresu Portlanda tekmo končal pri osmih točkah. Nič manj zaslug za pomembno zmago mrežic, ki so zdaj na sedmem mestu vzhodne konference in imajo zmago več od Bostona ter dve od Miamija, je imel tudi branilec Deron Williams. Ob 24 točkah se je po tekmi lahko pohvalil še z desetimi asistencami. V ekipi Portlanda, ki je s 50 zmagami in 27 porazi že uvrščena v končnico NBA lige, je s 36 točkami blestel Damian Lillard, vsekakor pa velja omeniti še 15 skokov Meyersa Leonarda.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.