Košarka

Poljski košarkarji cenijo Dragića in soigralce: Imate zelo močno moštvo, a ne bo vam lahko

Helsinki, 30. 08. 2017 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.V./T.Š.
Komentarji
0

Podobno kot na odbojkarskem evropskem prvenstvu, bodo tudi na košarkarskem EP slovenski tekmeci Poljaki. Na Eurobasketu bodo brez glavnega aduta, NBA centra Martina Gortata, zelo dobro pa poznajo in cenijo slovenske ase, Dragića, Dončića in Randolpha. Z poljskima košarkarjema se je v Helsinkih pogovarjal novinar Tadej Vidrih.

Reprezentanca Poljske bo prva tekmica Slovenije na EP.
Reprezentanca Poljske bo prva tekmica Slovenije na EP. FOTO: Fiba

Poljska reprezentanca je prvi tekmec Slovenije na Eurobasketu in uvodna tekma skupine A v Helsinkih bo poljsko-slovenski dvoboj. Poljakom imajo spremenjeno zasedbo iz zadnjega Eurobasketa, manjkata tudi 211 centimetrov visoki NBA center Washingtona Marcin Gortat in izkušeni Maciej Lampe. Kot naturalizirani igralec je v moštvu AJ Slaughter, Poljaki pa dobro poznajo slovensko moštvo.

Prvo tekmo na Eurobasketu 2017 bo reprezentanca odigrala v četrtek ob 12.30 proti Poljski, prenos na Kanalu A in VOYO.

Branilec Mateusz Ponitka je o naši izbrani vrsti dejal: "Slovenija je zelo močno moštvo. Imate Gorana Dragića, ki bo, recimo temu motor ekipe. Seveda imate še Dončića in Randolpha. Pričakujem, da bodo ti trije igralci sestavljali jedro moštva. Seveda je tukaj še nekaj igralcev s posebnimi nalogami kot Blažič in Vidmar, proti kateremu sem igral v Turčiji. Mislim, da imate zelo močno moštvo. Boste eno izmed močnejših moštev v tej skupini, a seveda nismo prišli sem položiti orožje in vam prepustiti zmago, ne bo tako lahko. Čakamo na to prvo tekmo. Prišli smo sem, da bi se borili. Zavedamo se, da imamo težko skupino. V njej je pet močnih ekip, ki želijo zmagovati tekme. Naš cilj je, da dobimo dovolj tekem, da se prebijemo v izločilne boje v Carigrad."

O menjavi generacij pa je Ponitka dejal: "Res je. Imeli smo zelo močno generacijo letnika 1993. Sedaj se počasi prebijamo v člansko reprezentanco. S Pšemkom (Karnowskim) sva tukaj že nekoliko dlje, saj je to že moje šesto leto, a tudi fantje stari isto kot jaz se prebijajo naprej. Upam, da bo čez nekaj let povsem drugačna generacija. Starejši, ki so v reprezentanci že 10 ali več let, se bodo počasi upokojili in potem bo prišel čas za nas. Trenutno smo sredi menjave generacij, nimamo Gortata, nimamo Lampeja, ki sta bila z nami v zadnjih sezonah. A še vedno smo lačni zmag."

Njegov reprezentančni kolega Lukasz Koszarek pa je dejal: "Prihaja nova generacija, ki je zelo dobra. Igrajo v tujini in imajo veliko evropskih izkušenj. Upamo, da se bomo uvrstili v naslednji krog. Mislim, da smo nekoliko spremenili način igre. Ne igramo več veliko pod koš. Imamo nov sistem in novega trenerja, zato mislim, da smo pripravljeni igrati tudi brez njiju (Gortata in Lampeja). Imamo Karnowskega, ki prevzema naloge, ki so prej pripadale Goratau in Lampeju. Upam, da smo dobro pripravljeni."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.