Košarka

Po visokem porazu proti Bilbau Olimpiji nova klofuta v Skopju, poražena tudi Krka

Skopje, 12. 12. 2015 22.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kriza Uniona Olimpije se nadaljuje. Ljubljančani so na gostovanju v Skopju doživeli sedmi poraz na zadnjih osmih tekmah v ligi Aba in zdrsnili na izkupiček 5-9, ki pred nadaljevanjem tekmovanja ne obeta nič dobrega oziroma ne napoveduje izpolnitve cilja - uvrstitve med tiste ekipe, ki bodo naslednjo sezono napredovale v evropska tekmovanja.

Varovanci Gašperja Potočnika so v veliki rezultatski krizi.
Varovanci Gašperja Potočnika so v veliki rezultatski krizi. FOTO: Damjan Žibert
Bolj kot poraz v oči bode način, kako so zeleno-beli izgubili to tekmo. MZT, ki se je na začetku tedna po šestih zaporednih porazih znebil slovenskega stratega Aleša Pipana, je prevladoval v vseh elementih igre in varovance trenerja Gašperja Potočnika dobesedno ponižal. Ti odgovora niso imeli oziroma so vse želeli rešiti z individualnimi akcijami in meti z razdalje. A pri tem niso bili niti natančni, še manj zbrani, ko se je razlika na začetku drugega polčasa prevesila preko 20 točk, pa so izgubili še voljo in agresivnost.

Tako so teden končali z dvema visokima porazoma; v evropskem pokalu jih je Bilbao nadigral z 21 točkami razlike, MZT pa je slavil z višjo razliko, kot je izgubil v prvem krogu v Stožicah. Košarkarje Uniona Olimpije v letu 2016 čakajo še štiri tekme. Prva v sredo v evropskem pokalu v Nemčiji, nato pa tri v ligi Aba; z Igokeo in Cibono doma ter vmes s Sutjesko v gosteh.

Dobra tretja četrtina premalo za zmago Krke
Poraz so v 14. krogu lige Aba zabeležili tudi košarkarji Krke, ki so v Novem mestu morali priznati premoč vodilni Budućnosti. Krka se je favoriziranim Črnogorcem dobro upirala, a na koncu v zadnji četrtini bila prekratka za morebitno sedmo zmago sezone.

Krka se je dobro upirala vodilni Budućnosti.
Krka se je dobro upirala vodilni Budućnosti. FOTO: ABA liga

V prvem polčasu sicer Novomeščani niso bili najbolj uspešni, saj so ga gostje zaključili z enajstimi točkami prednosti, bolj natančni in zbrani pa so bili v nadaljevanju, ko so tudi povedli. Najprej so se z delnim izidom 8:0 približali na 46:43, s trojko Erjona Kastratija pa so v 29. minuti vodili s 56:55. V igri za presenečenje so Dolenjci bili do 36. minute (73:68), nato pa so gostje uspešno zaključili dva zaporedna napada ter prišli do prednosti (77:68), ki jo v zadnjih treh minutah in pol niso izpustili iz rok. Tako Črnogorci ostajajo pri dveh porazih in na vrhu lestvice, Novomeščani pa so zdaj pri izkupičku 6-8.

Izida:

MZT Skopje - Union Olimpija 81:62 (17:14, 21:10, 23:14, 20:24)

Krka - Budućnost 78:84 (20:24, 15:22, 23:12, 20:26)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devede
13. 12. 2015 10.56
+3
Razformirajte ze klub.Skoda denarja,casa ...Iz dvorane narediti dzamijo.Le minaret je potrebno postaviti.