Košarka

Pipan po seriji porazov Uniona Olimpije: S tem ne smemo biti obremenjeni

Ljubljana, 06. 01. 2015 13.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarje Uniona Olimpije čaka uvodna tekma 2. dela evropskega pokala proti nemškemu predstavniki Brose Basket Bamberg. Trener Aleš Pipan napoveduje težko tekmo, a tudi zmago, saj je ta po njegovem mnenju pogoj, če želi Olimpija ostati v igri za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje.

Aleš Pipan
Aleš Pipan FOTO: Damjan Žibert

"Bamberg je trenutno izredno vroč in dobro igra v domačem prvenstvu. So zelo kakovostna ekipa, ki ima na vsaki poziciji po dva igralca, igrajo disciplinirano in agresivno, veliko tečejo. Čaka nas težko delo, a tudi mi še nismo rekli zadnje besede. V skupini so le štiri ekipe, zato je lahko vsak domač poraz usoden in tega si ne moremo privoščiti," pred nadaljevanjem pravi ljubljanski strateg Aleš Pipan. Ta meni, da je cilj Olimpije v skupini z nemškima Bambergom in Bayernom ter francoskim Dijonom vsaj drugo mesto in s tem nadaljevanje evropske sezone. "Skupina morda ni tako atraktivna, a je zelo težka. Doma moramo zmagovati," še pravi trener, vesel, da se v ekipo počasi vrača tudi Sasu Salin. "Vsak dan je bolj pripravljen in na vsaki tekmi lahko pričakujemo z večjo minutažo." Dodatna težava Ljubljančanov bo načeta samozavest po štirih zaporednih porazih. "S tem ne smemo biti obremenjeni. Na vsaki tekmi moramo poskušati zmagati. Je pa za nami težko obdobje in morda je tekma jutri še bolj pomembna, saj bi z zmago dobili tudi energijo za nadaljevanje v ligi Aba."

Recept za igro z Nemci bo agresivna obramba in dober skok. "V napadu se moramo izogniti napakam, igrati bolj sproščeno in poletno na koš. Nikakor pa ne smemo podajati nasprotniku žog v roke. Vsak koš je pomemben, vsaka razlika, ... Na koncu se lahko naredi tudi krog," še pravi trener in dodaja, da se bo razmerje moči dokončno videlo po prvem krogu, nikakor pa si ne želi lanskega začetka, ko so Ljubljančani že na prvi tekmi z Izraelci zapravili uvrstitev med najboljših 16.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jeanus1
06. 01. 2015 16.59
+3
Piupan je že sam po sebi ena izguba, ne more biti drugače.
fafajonka
06. 01. 2015 16.23
+3
Pipan ma prav, fantje, ne se obremenjevat s porazi, en mora bit tazadn :))
macek_garfield
06. 01. 2015 14.58
+1
... fix stava na 2 ...
sergej20
06. 01. 2015 14.51
+3
upam na zmago