Košarka

Perez za El Espanol: Dončić? Upamo, da ostane z nami še nekaj časa

Madrid, 18. 10. 2017 14.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik madridskega Reala Florentino Perez je v obširnem intervjuju za španski časnik El Espanol spregovoril o številnih aktualnih temah, med drugim tudi o biseru svetovne košarke Luki Dončiću, za katerega pravi, da je športnik brez primere. "Želimo, da ostane pri nas najdlje, kar lahko," sporoča prvi mož kraljevega kluba.

Imamo velik privilegij in obenem odgovornost, da uživamo v vsakodnevnem delu s takšnim draguljem, kot je Luka Dončić. Storili bomo vse, kar je v naših močeh, da ga zadržimo malce dlje v našem klubu. Florentino Perez, predsednik Real Madrida
Alfa in omega kraljeve družine se zaveda, da bo slej ko prej napočil trenutek odhoda bisera slovenske košarke Luke Dončića med najboljše košarkarske profesionalce na svetu, v ligo NBA. Še pred tem pa je predsednik madridskega Reala Florentino Perez v obširnem intervjuju za španski časnik El Espanol izpostavil veliko željo vseh, ki so na tak ali drugačen način vpeti v dogajanje v in okrog belega baleta, da 18-letni Ljubljančan ostane v španski prestolnici - najdlje, kar lahko.

Vodstvo madridskega Reala bo storilo vse, da Luko Dončića zadrži v svojih vrstah.
Vodstvo madridskega Reala bo storilo vse, da Luko Dončića zadrži v svojih vrstah. FOTO:

"Že od samega začetka, ko je prvič prestopil prag našega kluba, smo vedeli, s kako velikim košarkarskim talentom imamo opravka. Luka Dončić je prototip izjemnega športnika in človeka v eni osebi. Z vsakim dnem nam dokazuje, da mu, ne glede na to, da bo kmalu zapustil naše vrste in se preselil onkraj Atlantika, Realov grb pomeni največ na svetu. Ni skrivnost, da že nekaj časa delamo na tem, da bi ga zadržali v svojih vrstah za vsaj še eno sezono," je bil povsem odkrit Florentino Perez, ki med drugim priznava, da so Dončićeve košarkarske vragolije nekaj edinstvenega, kar smatra za velik privilegij in obenem odgovornost.

"Odgovornost v smislu, da od Lukovega 13. leta skrbimo za njegov profesionalni in osebnostni razvoj. Z veseljem ugotavljamo, da smo ga skozi ustrezen način dela uspeli pripraviti na največje izzive tako na športnem kot tudi zasebnem področju. Luka je za svoja leta neverjetno zrel mladenič, z jasnim pogledom na stvari, ki ga obdajajo. Košarkarsko je že povsem dozorel za največje možne izzive, toda potrebno je razumeti tudi nas, ki si ga, sicer malce sebično, želimo gledati še naprej v dresu Reala," je še dodal Perez.      

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
19. 10. 2017 16.25
CURVANORD Zanetti
19. 10. 2017 12.33
naj mu da tako placo kot jo ima pri nogometasih Ronaldo=)
Bigbadjohn
19. 10. 2017 12.31
Naj ostane do 21.leta, da bo šel v ZDA po treningu v miru na pir...
Iniesta
18. 10. 2017 19.35
Dobro bi bilo da se vsaj dve leti ostane pri galaktikih ...