Košarka

Helios in Union Olimpija ostala praznih rok

Ljubljana, 11. 01. 2012 20.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Heliosa so bili v ligi ABA precej blizu zmage proti Partizanu, toda na koncu so gostje vpisali 11. zmago, Helios pa 12. poraz (64:72). Cedevita pa je bila s 93: 75 boljša od Uniona Olimpije.

Olimpija je v Zagrebu doživela šesti poraz v ligi ABA. Odločilna je bila tretja četrtina, v kateri so se domačini dokončno odlepili in si priigrali več kot 20 točk zaloge za zadnjo četrtino, ki je bila tako zgolj formalnost. Pri Cedeviti je bil najboljši strelec Marko Car z 18 točkami, Matjaž Smodiš jih je dal sedem, pri Olimpiji pa je bil z 20 točkami najučinkovitejši Deon Thompson.

Ljubljančani so se že po prvi četrtini znašli v visokem zaostanku. Cedevita je v sedmi minuti po košu Ivana Opačaka povedla že z 19:6, kljub nekaterim prebliskom pa je Olimpija prvih deset minut končala z visokimi 12 točkami minusa. Boljša predstava zeleno-belih v drugih desetih minutah jim je prinesla prepolovitev zaostanka, v 17. minuti pa je Jaka Blažič s košem prednost Cedevite znižal le na tri točke (24:27). V sami končnici polčasa so bili znova za odtenek bolj zbrani domači, ki so na glavni odmor nesli sedem točk naskoka.

Sašo Filipovski
Sašo Filipovski FOTO: Damjan Žibert

V tretji četrtini pa Ljubljančanom ni več uspelo držati koraka z gostitelji. Pet točk razlike je bilo še pri 46:41, toda zatem je Cedevita naredila delni izid 18:4 in ušla na 64:45, zmagovalec pa je bil dokončno odločen po trojki Opačaka ob koncu tega dela igre, ko je zadel za 69:48. Najvišjo prednost na tekmi si je Cedevita priigrala v 33. minuti, ko je Vedran Princ zadel trojko za 75:50.

Partizan pretrd oreh za Helios

Po igri, polni preobratov, so domači navijači dve minuti in pol pred koncem znova upali na pomemben skalp, toda odločilni trenutki tekme so pripadli srbski ekipi, v kateri je blestel Miroslav Raduljica z 31 točkami (met iz igre 10:11) in osmimi skoki ter statističnim indeksom 47, pod košem pa se je izkazal tudi Milan Mačvan s 13 skoki. Pri Heliosu je bil s 13 točkami najboljši Drago Pašalić.

Po kar izenačeni prvi četrtini, v končnici katere pa so Domžalčani pokazali namero po "odcepitvi" in povedli za šest točk, je Helios še bolj blestel v začetku drugih desetih minut, ko je trikrat pobegnil za devet točk. Toda favorizirani gosti so še pred koncem polčasa poskrbeli za priključek. Z delnim izidom 8:0 so dve minuti pred glavnim odmorom izenačili na 33:33 s prostima metoma Marka Čakarevića, Miroslav Raduljica, ki je v prvem delu dosegel kar 19 točk, pa je nato prav tako s črte prostih metov Partizan popeljal v vodstvo, ki je le nekaj trenutkov pozneje znašalo tudi že šest točk.

Krka - Helios - 7
Krka - Helios - 7 FOTO: Damjan Žibert

V tretji četrtini se je tehtnica začela še bolj nagibati na Partizanovo stran, saj so Beograjčani povedli tudi že za 11 točk (48:37), toda borbeni domačini še niso položili orožja. V zadnjih deset minut so krenili z dosegljivimi petimi točkami minusa, dve minuti in pol pred koncem tekme pa so po košu Dražena Bubnića znova povedli (62:61). Toda Pašalić in Sandi Čebular sta v naslednjih dveh napadih zgrešila svoja meta, kar so na drugi strani Beograjčani kaznovali, spet obrnili izid v svojo korist in na koncu dosegli na videz zanesljivo zmago.

Izid:
Helios - Partizan 64:72 (21:15, 35:39, 50:55)
Cedevita - Union Olimpija 93:75 (66:46, 35:28, 23:11)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.