Košarka

Olimpijo čaka še težek boj za preboj na F4

Ljubljana, 04. 02. 2012 20.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Košarkarji Uniona Olimpije so v 21. krogu lige Aba izgubili proti vodilnemu moštvu lige Maccabiju iz Tel Aviva s 63:83 in si s tem porazom priprli vrata za preboj med najboljša štiri moštva. Košarkarji Zlatoroga so visoko izgubil v Beogardu proti Partizanu (90:50). Krka pa je doma klonila proti zagrebški Cedeviti (61:74).

Košarkarji Union Olimpije so doživeli drugi zaporedni poraz na domačem parketu. V dvorani Tivoli so morali priznati premoč vodilni ekipi lige Aba, ki je vseh štirideset minut nadzorovala dogajanje na igrišču in že osemnajstič v sezoni dokazala, da je upravičeno prvi favorit za osvojitev naslova na zaključnem turnirju v domačem Tel Avivu konec aprila.

Olimpija - Maccabi - 2
Olimpija - Maccabi - 2 FOTO: Damjan Žibert
Medtem ko si je Maccabi zdaj tudi matematično zagotovil udeležbo na F4, Union Olimpijo v zadnjih sedmih krogih čaka ogorčen boj za eno od prvih štirih mest. Na sporedu ima štiri domače tekme, ob naslednji v Stožicah s Krko še tri obračune s tekmeci za "final four" Partizanom, Budućnostjo in Cibono ter gostovanja v Kragujevcu, Širokem Brijegu in Vršcu.
Izraelci so bili za razliko od prve tekme sredi novembra, ko je prejšnja zasedba Uniona Olimpije iztržila minimalen poraz, tokrat vsaj za razred boljši tekmec. Ob odmoru so imeli varovanci Saša Filipovskega še kolikor toliko ugoden rezultat, nadaljevanje pa je razkrilo razliko v kakovosti v vseh pogledih.
Pri zmagovalcih je največ točk dosegel David Blu – sedemnajst, pri Unionu Olimpiji pa je z 18 točkami izstopal Goran Jeretin, ki je imel tudi najvišji statistični indeks na tekmi (24). Deon Thompson je zbral 13 točk in 10 skokov, Sasu Salin je imel 11 točk, Jaka Blažič pa deset ob slabem metu 4:13.

KK Zlatorog
KK Zlatorog FOTO: Damjan Žibert

Laščani doživeli nov visok poraz

Novembra je ekipa iz Laškega v domači dvorani presenetila današnjega tekmeca in ga ugnala z 72:62, tokrat pa se je Partizan maščeval za poraz in vknjižil 13. zmago v regionalni ligi. Laščani so po trojki Nejca Strnada v uvodu tekme prišli do prednosti s 3:2, kar je bila tudi njihova edina prednost. Do rezultata 5:5 so še držali korak s tekmeci, nato pa je igralcem Partizana uspel niz 6:0, od izida 11:5 pa so domači igralci prednost iz napada v napad le še povečevali. Zlatorogu je v zaključku prve četrtine uspelo nekoliko znižati rezultat, na semaforju je bilo 23:16. Igralci Partizana so po vsega treh minutah v drugi četrtini vodili s 35:19. Laščani so zadeli nekaj košev, vendar so v zaključku spet popustili in domača ekipa je prišla do lepe prednosti. Na odmor so igralci Partizana odšli s prednostjo 18 točk (46:28).
Domači košarkarji so zadevali in rezultat je bil iz minute v minuto višji. Po polovici tretje četrtine je bilo 55:31. V tem delu tekme se je razigral Danilo Anđušić, ki je trikrat zadel met za tri točke, pred zadnjo četrtino pa je bilo 70:40. Prednost je v četrti četrtini le še naraščala, pet minut pred koncem je bilo 81:44. Partizan pa je do konca srečanja povsem povozil Laščane, ki se domov vračajo s porazom 50:90.

Krka nadaljuje črni niz

Trener Aleksander Sekulić ne najde poti iz krize svojih varovancev.
Trener Aleksander Sekulić ne najde poti iz krize svojih varovancev. FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Krke so doživeli šesti zaporedni poraz v ligi Aba, skupaj z evropskim pokalom že devetega v nizu, tako da ima njihov zadnji uspeh vedno daljšo brado in še vedno letnico 2011.  Krka je katastrofalno odprla tekmo in si že v uvodnim minutah nakopala zaostanek, ki ga je neuspešno lovila naslednjih 35 minut. Za prvi koš je namreč potrebovala več kot šest minut igre, Cedevita je bila tedaj pri 14 točkah, in čeprav se je nato hitro približala na 20:25, ji popoln preobrat ni uspel. Ob zgolj dveh igralcih z dvomestnim številom točk (Pavič, Lalić po 13), ob dvanajstih zgrešenih prostih metih, zgolj dveh trojkah in 14 izgubljenih žogah Krka pač ni mogla računati na presenečenje, saj je imela nasproti eno najbolj raznovrstnih in kakovostnih zasedb v ligi, ki se je s štirinajsto zmago povzpela na drugo mesto na lestvici.

Izidi:

Union Olimpija – Maccabi Tel Aviv 63:83 (16:17, 34:39, 49:63)
Partizan - Zlatorog 90:50 (23:16, 46:28, 70:40)
Krka - Cedevita 61:74 (10:23, 33:48, 51:63)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

--Milan--
04. 02. 2012 22.29
+5
Če bi napisal Laško pa Krko čaka težek boj za obstanek v ligi bi bilo boljš k kljub temu da je se ne uvrsti Olimpija nč hudga.