Košarka

Olimpija za prvo letošnjo lovoriko proti Krki

Brežice, 18. 02. 2012 22.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji ljubljanske Union Olimpije in novomeške Krke se bodo v Brežicah udarili za naslov najboljšega v pokalnem tekmovanju. Ljubljančani so v polfinalu strli odpor Geoplin Slovana, Dolenjci pa so šele po podaljšku premagali neugodni Zlatorog.

Košarkarji Uniona Olimpije so se zanesljivo uvrstili v finale zaključnega turnirja pokala Spar v Brežicah. V polfinalu so proti mestnemu tekmecu Geoplin Slovanu upravičili vlogo favorita, kar pomeni, da bodo v finalnem obračunu naskakovali svoj osemnajsti pokalni naslov v samostojni Sloveniji. Union Olimpija je hitro pokazala, da ima v Brežicah visoke cilje. V dvanajsti minuti je že vodila z dvajsetimi točkami razlike (32:12), vendar v nadaljevanju polčasa nerazumljivo popustila, tako da so mladi slovanovci do odmora zaostanek več kot prepolovili. Sledilo je nekaj ostrih besed trenerja Saša Filipovskega v slačilnici, ki so očitno podžgale njegove varovance, saj so drugi polčas odprli z delnim izidom 15:0, povedli z 51:28 in tako rešili vprašanje prvega finalista. Ob koncu je bilo 68:51.

Sašo Filipovski
Sašo Filipovski FOTO: Damjan Žibert

V podaljšku bolj zbrani Novomeščani
Košarkarji novomeške Krke so imeli v laškem Zlatorogu veliko težjega tekmeca, kot so bili Šentjurčani v četrtfinalu brežiškega turnirja. Varovanci Ivana Sunare so namreč z nepopustljivostjo v vseh prvinah igre vseskozi dihali za ovratnik tekmecem, ob koncu rednega dela dvoboja pa je bil izid poravnan na 56. To je pomenilo, da bo o finalistu odločal podaljšek, ki pa so ga bolje odigrali Dolenjci, v ključnih trenutkih pa se je roka zatresla ostrostrelcu Laščanov Danijelu Vujasinoviću in zmaga je pripadla Krki (70:67).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kesmag
20. 02. 2012 15.40
+2
OLIMPIJA !!!!
badchelsea
18. 02. 2012 22.55
-2
Zakaj ravno tak naslov? Tako se na daleč vidi za koga je avtor tega članka. Zakaj ni naslov preprosto "V finalu se bosta pomerili ekipi KK Krka in KK Olimpija"? zato ker ste obsedeni s to olimpijo. Če si novinar bodi objektiven. Kaj vas niso pri slovenščini naučili pravil pisanja člankov? Srednja šola "pa te fore"?
buenos
19. 02. 2012 00.19
+7
badchelsea zakaj tak komentar ? Zdaj se pa tebi že na daleč vidi,da si proti Olimpiji ;)
noCO2
19. 02. 2012 07.14
+1
Isto je na pamet prišlo meni. Navijam za oba kluba. Naslov "Krka za prvo lovoriko proti Olimpiji" je verjetno za pisune iz prestolnice smrtni greh. Beremo pa tudi drugi, zato malo več nevtralnosti, prosim.