Košarka

Olimpija uvodne evroligaške tekme v gosteh ni dobila že zadnjih 10 let

Ljubljana, 11. 10. 2012 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dvanajsta sezona košarkarske evrolige pod okriljem Uleba je v marsičem prelomna. Ne gre samo za edinega slovenskega predstavnika, ki ima letos zadnjič zagotovljeno mesto med elito, nato si ga bo moral izboriti prek lige Aba ...

Gre tudi za dejstvo, da evroliga s prijateljskimi tekmami evropskih moštev s klubi iz lige NBA postaja globalno tekmovanje, ki je letos naredilo hrabro potezo in večino terminov igranja tekem prestavilo na petek. Vodstvo evrolige se pač zaveda, da se košarka ne more meriti z gledanostjo evropskih nogometnih srečanj, ki so na sporedu od torka do četrtka. Košarkarji Uniona Olimpije bodo na gostovanju v Lombardiji odprli novo, upajmo ne zadnje, poglavje v evroligi. Njihov prvi tekmec v skupini A bo Cantu, ki si je mesto med 24-člansko evropsko elito zagotovil prek kvalifikacij. "Igramo proti ekipi, ki v tej sezoni še ne pozna poraza. Dobili so italijanski superpokal, zmagali na vseh tekmah kvalifikacij za evroligo in tudi v italijanskem prvenstvu še niso doživeli poraza. So izjemno stabilna ekipa, predvsem v smislu kadrovanja, saj imajo že vrsto let istega trenerja in športnega direktorja. Zato nas čaka izjemno težka tekma. Hočemo odigrati dobro in čvrsto tekmo. Želja je, da presenetimo nasprotnika, a tokrat bo to, glede na to, da imamo še težave s poškodbami igralcev, izjemno težko," pred začetkom letošnje sezone košarkarske evrolige in gostovanjem v Cantuju pravi trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski.

Olimpija ima sedem zaporednih porazov v evroligi

Sašo Filipovski in Miro Alilović
Sašo Filipovski in Miro Alilović FOTO: Damjan Žibert

Union Olimpija bo vse domače tekme evrolige igrala ob petkih (tekme lige Aba ob ponedeljkih), tri od petih gostovanj pa v četrtek. Poleg Cantuja so v skupini A še Fenerbahče Ülker, naslednji tekmec Ljubljančanov v Stožicah, Panathinaikos, Himki in Real Madrid. Predtekmovanje se bo končalo rekordno zgodaj, sredi decembra, v drugi del oziroma Top 16 pa se bodo uvrstile po štiri najboljše ekipe iz vsake skupine. Razigravanje bo potekalo na tri zmage, zaključni turnir najboljše četverice pa bo maja prihodnje leto v Londonu. Statistika ni na strani Ljubljančanov, ki imajo v evroligi sedem zaporednih porazov, uvodne tekme sezone v gosteh pa niso dobili že kar deset let. Nazadnje so slavili 2002 pri Unicaji v Malagi. Tekma v Cantuju bo kar za šest članov moštva Saša Filipovskega premierna v najelitnejšem evropskem tekmovanju. To so Dražen Bubnić, Dylan Page, Klemen Prepelič, Alen Omić, Luka Rupnik in Dominic Waters. "Skušali bomo odigrati čvrsto, dobro tekmo s čim manj nihanj v igri. Želja je vsekakor se pokazati v dobri luči in presenetiti tekmeca, vendar zavedamo se njegovih kvalitet, zato si ne delamo utvar. Naša ekipa je mlada in postaviti ji imperativ zmage lahko negativno vpliva nanjo," razmišlja Filipovski.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CF.REALMADRID
11. 10. 2012 23.20
Danes je dobila po 10let :P
elvis show
11. 10. 2012 16.35
+7
važno da ob 20.45 prenašajo fenerbahce-himki ... jao