Košarka

Olimpija ostala brez prvega organizatorja igre - Zack Wright se seli v Rusijo

Ljubljana, 29. 02. 2016 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izkušeni, 31-letni ameriški košarkar Zack Wright se je odločil sprejeti finančno bolj ugodno ponudbo drugega kluba. Prestop bo veljaven po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu v novem klubu in plačilu določene odškodnine," so sporočili iz Uniona Olimpije.

Zack Wright je za Union Olimpijo na 15 tekmah EuroCupa v povprečju beležil 12 točk, 5,2 skoka in 3,5 podaje na tekmo. V Ligi ABA je na 22 tekmah v povprečju dosegal 9,9 točke, 4,7 skoka in 3,5 podaje na tekmo. "Union Olimpija želi Zacku Wrightu uspešno nadaljevanje njegove košarkarske poti," so zapisali na uradni spletni strani ljubljanskega prvoligaša, ki za seboj nima najboljše sezone. Zmaji se nazadnje niso uspeli uvrstiti niti na zaključni turnir četverice pokala Spar.

Wright (levo) zapušča ljubljanskega prvoligaša.
Wright (levo) zapušča ljubljanskega prvoligaša. FOTO: Damjan Žibert

Wright je pred slovesom povedal: "Zahvaljujem se klubu za priložnost, ki sem jo dobil v Ljubljani. Bilo mi je v čast nastopati za Union Olimpijo, za klub, ki je urejen na vrhunskem nivoju. Zahvaljujem se trenerjem in soigralcem, skupaj smo preživeli vse vzpone in padce, ki so sestavni del ekipnega športa. V preteklih dneh sem prejel izjemno ponudbo drugega kluba, ki je za zadnje obdobje sezone nisem želel zavrniti. Unionu Olimpiji želim čim boljše rezultate v nadaljevanju sezone.

Matevž Zupančič, direktor Uniona Olimpije, pa je pojasnil okoliščine odhoda ameriškega organizatorja. "Zack Wright je pri Unionu Olimpiji v letošnji sezoni upravičil svojo vlogo. Ob prejetju dobre ponudbe iz ruskega kluba, smo mu odhod v skladu z dogovorom tudi omogočili. O morebitni njegovi zamenjavi bomo v klubu odločali v prihodnem obdobju."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Najvecji
29. 02. 2016 20.24
+6
Žalostno kako propada košarka v Ljubljani. Če klub propade, se zelo slabo piše celotni slovenski košarki. V nogometu nas je v odsotnosti Olimpije držal MB, kdo nas bo tu? Krka? Tajfun? Oba kluba na istem ali še slabšem kot Olimpija. Klub z vsakim dnem izgublja še tisto peščico navijačev ki jih je ostalo. Dve tri sezone ko evrolige ni bilo več je bilo kljub temu kar lepo povprečje obiska v ABA liga, letos pa nič od nič. Včasih sem pogledal vsako tekmo Olimpije pa če so igrali dobro ali slabo letos sem si ogledal pa ravno 2 tekmi pa še to ne celi. Potrebn je popolen remont moštva ter nek vlagatelj kot je denimo Mandarić ali pa nekdo ki bi začel z nule in nas v 5-6 letih vrnil vsaj v standardne udeležence final four ABA lige, kot naprimer Zahović.
rikirikson
01. 03. 2016 10.19
+1
še lastovko si pozabil omeniti.. hahah slovenska košarka je padla skoraj v kompletu na raven "divje lige"
macek_garfield
29. 02. 2016 17.38
-1
saj tako je prav, kaj bo v tem klubu igral za kikiriki pa to
Najvecji
29. 02. 2016 20.25
+3
Ne naslajaj se preveč, tudi tvojemu Mariboru se to lahko zgodi. Glede na to kako šinfate Zahovića in vse ostale okoli kluba, po porazu s Celjem, kaj če on odstopi? Pa ne pridete v Evropo še 2,3 morda 4 sezone? Bo karma naredila svoje.
Kolosej6
29. 02. 2016 20.51
+1