Košarka

VIDEO: V Olimpiji metle ni bilo

Ljubljana, 24. 06. 2015 12.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav se je po velikem neuspehu Uniona Olimpije v državnem prvenstvu šepetalo o velikih spremembah v zmajevem gnezdu, do teh ni prišlo. Na mestu predsednika kluba še naprej ostaja Jani Möderndorfer. Klubski dolg ostaja slaba dva milijona evrov.

Velike metle, ki so jo številni napovedovali v KK Union Olimpija, ni bilo. Tudi novega kandidata, ki bi sprejel predsedniško funkcijo, niso našli. Na redni skupščini so potrdili nadaljevanje mandata dosedanjemu predsedniku kluba Janiju Möderndorferju in 4-letne mandate članom upravnega odbora kluba, funkcijo direktorja pa bo še naprej opravljal Matevž Zupančič.

Jani Möderndorfer in Matevž Zupančič
Jani Möderndorfer in Matevž Zupančič FOTO: Damjan Žibert

Hkrati so na skupščini vodilni možje kluba razkrili, da je po prejetih rednih sponzorskih sredstvih v letu 2015, točno stanje vsega klubskega dolga v začetku meseca junija 1.850.000 evrov. Ob zaključenem poslovnem letu 2014 je zunanja revizija klubsko poslovanje ocenila kot ustrezno vsem zahtevanim standardom, klub je dalje v skladu s sprejetim programom sanacije odplačeval finančni dolg, s 15.6.2015 pa je tudi dokončno odplačal vse obveznosti do najetih kreditov.

V bližnji prihodnosti bo še vedno v ospredju transparentno poslovanje ter gradnja ekipe na domačih temeljih in v strogih finančnih okvirih. ''Veseli nas, da ne glede na vse, naši pokrovitelji ostajajo z nami v skorajda nespremenjeni zasedbi. Temelji za mlado slovensko ekipo so s prenovljenim trenerskim štabom in mladimi okrepitvami, ki so nam obljubile večletno zvestobo, že postavljeni. Kako daleč lahko sežemo z realnimi cilji in kako lahko ekipo še okrepimo, bo jasno nekoliko kasneje, ko bo dokončno formiran proračun in razporeditev sredstev za poplačilo zaostalih obveznosti, pa tudi ko bo dokončno jasna slika glede ustroja mednarodnih tekmovanj,'' je povedal predsednik Möderndorfer.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomaž Špendal
24. 06. 2015 22.14
+2
Moderndorfer, še en grobar slovenske košakre. Kdo ga pa jemlje resno? IQ poden!!
blef
24. 06. 2015 15.54
+7
ne vem sam se mi zdi, da je klubski dolg kar skoz 2mio
hitadol
24. 06. 2015 15.22
+1
Domnevam da predsednik kluba in upravni odbor delata brezplačno do konca sanacije ...
ninika55
24. 06. 2015 20.35
prav bi bilo!kaj dejansko uprava je zame, pa ne smem napisat, ker bi me v istem trenutku b r i s a l i in poslali m a i l .
MIRKOKING
24. 06. 2015 13.01
+6
Za drzavno prvenstvo je cisto solidna uprava... Ko bo pa imel klub vecje ambicije, kot zgolj obstanek v prvi ligi, bo pa potrebno zamenjati upravo. Je pa dejstvo, da ta uprava ne zna pritegniti sponzorjev, kar bi morala biti prva naloga. Nadaljuje se umiranje na obroke. Upam, da bo vsaj nogometna Olimpija gledljiva, ker kosarka ne bo!