Košarka

Obradović: Dončić ve, kaj mora spremeniti, da pride tja, kamor vsi predvidevamo, da bo prišel

Madrid, 02. 03. 2018 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

"Dončić nima nobenih težav s pritiskom. S formo, ki jo kaže, izgleda, kot da igra 15 let med elito," je pred evroligaško tekmo Real Madrida in Fenerbahčeja povedal trener turške zasedbe Željko Obradović.

Obradović je pred tekmo Reala in Fenerbahčeja polaskal Luki Dončiću.
Obradović je pred tekmo Reala in Fenerbahčeja polaskal Luki Dončiću. FOTO: Damjan Žibert

"Luka je zelo mlad začel kariero, to je njegova tretja sezona v Evroligi, kjer je že ključni košarkar v vseh pogledih, je zelo inteligenten človek. Ima nekaj podobnih karakteristik kot Dražen Petrović, nekaterih pa ne," je v intervjuju za španski AS povedal eden najboljših evropskih trenerjev vseh časov Željko Obradović

57-letni stratega iz Čačka je še dodal: "Mogoče se ju primerja, ker sta oba uspela tako mlada. Petrović je bil drugačen igralec in Luka mora biti takšen, kot je on sam. Dobro ve, kaj mora spremeniti, da pride tja, kamor vsi predvidevamo, da bo prišel."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
02. 03. 2018 19.30
+5
Nemogoče je primerjati Dražena in Luko.Že ko pogledaš hojo,samo telo,odnos do igre ,pogled na igro,razmišljanje in konec koncev rezultate.Primerjati igranje v Šibenki takrat ali v Realu danes,ko vprašanje kako bi igral Dražen pod takšnim nasiljem na igrišču kot danes igra Luka,kako bi se ob takratnih virtuozih znašel Luka?Dejstvo je ,da je Luka vrhunski organizator in da zna fantastično razigrati soigralce.Moti me pa da zadnje čase meče veliko mimo koša.Že res,da nima več čistih metov,ker mu jih ne pustijo,kot bi rekel dr.Zmago Sagadin dober igralec je tam kjer je žoga ,vrhunski je tam kjer bo zadel koš in to je edino kar šteje.Umetniški vtis je samo pri umetnostnem drsanju in gimnastiki...
LocoBlanco
02. 03. 2018 19.30
-2
Kar se tiče Evrope je Luka osvojil Evroligo in Evropsko prvenstvo. Bil je med glavnimi igralci v obeh tekmovanjih in to šele pri svojih rosnih 16- 18 letih! Ni skrbi, da bo po odhodu v NBA osvojil tudi prstan ali več! Brez skrbi še bomo govorili o njegovih uspehih, upam samo da bo čimmanj poškodb v njegovi karieri in da bo ostal skromen kljub vsemu denarju, ki ga že ima oz. ga še čaka! Lp
murate
02. 03. 2018 19.40
-2
Luka bi lahko brez težav igral v NBA ,je pa vprašanje kako vidno vlogo in ko virtuoza postaviš v vlogo statista v operi je končni rezultat jasen.Evro liga je fantastična odskočna deska zanj in res mu želim da nebi prehitro šel v Nba in postal povprečen v mestu.
krneki_123
02. 03. 2018 18.15
+6
Dražen je bil en in edini, mene Luka bolj spominja na Kukoća, moje mnenje pač.
pedritsegonita
02. 03. 2018 19.14
+2
Po igralskem slogu je podoben KUkoču. A iz stališča karizme, vodje ekipe , njegov splošni vpliv na košarko in na cijo pa spominja na Dražena.
starcov
02. 03. 2018 17.11
+25
drazen je bil car za tiste case luka pa je car za danasnje
Deko
02. 03. 2018 18.10
-9
To je dejstvo! Danes dražen nebi biu tako opažen!
selecao
02. 03. 2018 18.35
+8
A bejž no, Draško je raztural, ko so svetu vladali balkanski majstori basketa jugosi, ki so bili za današnje povprečneže profesori. Draško je bil nekaj takega v košarki kot je bil IL FENOMENO v fuzbzbalu. Oba sta bila pri 17. že najboljša na svetu, škoda, da nobeden od njiju ni dokončal svoje kariere tako kot bi jo lahko Draško je žal umrl Ronalda so pa neprestano ustavljale poškodbe. Z zadnjim stavkom je tudi Obradovič povedal, da Dončič ni Draško in da bo moral še marsikaj spremeniti, da se bo lahko primerjal z njim.
fc chelsea 1
02. 03. 2018 19.22
-7
Mislim, da je tu obradovič bolj mislil na allstar igralca (v upanju po najboljšem razpleto, celo MVP), kakor pa rank petroviča, z vsem spoštovanjem do Dražena, ampak mislim, da ga bo Luka preskočil in da se ga lahko že sedaj primerja z njim.