Košarka

Novo slovo LeBrona ne bi bilo presenetljivo: 'Kralja Jamesa' vidijo tudi v dresu LA Lakers

Cleveland, Los Angeles, 15. 06. 2017 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Leto 2018 bi lahko bilo vnovič prelomno za severnoameriško in svetovno košarko. Eden najboljših vseh časov, Clevelandov zvezdnik LeBron James, naj bi namreč resno razmišljal o še drugem slovesu od dresa konjenikov, s katerimi mu v pravkar končani sezon ni uspelo ubraniti naslova.

James bi si lahko kmalu poiskal nov izziv, prvič v karieri morda na zahodni obali ZDA.
James bi si lahko kmalu poiskal nov izziv, prvič v karieri morda na zahodni obali ZDA. FOTO: AP

Cleveland Cavalers je LeBron James enkrat v karieri že zapustil. Lokalni heroj iz Clevelandu bližnjega Akrona je leta 2010 razočaral privržence konjenikov in številnih "nevtralnih" ljubiteljev košarke, ko se je odločil pridružiti zvezdniški zasedbi Miami Heat. Po dveh osvojenih šampionskih prstanih (2012, 2013) se je James vrnil v staro jato in navijači, ki so še nekaj let prej zažigali njegove drese, so ga skupaj z uspehi na parketu vzeli za svojega. Izpolnil je obljubo in Clevelandu lani prinesel naslov, tekom letošnje sezone, ki se je končala s finalnim porazom proti Golden State Warriors, pa je klubsko vodstvo opozarjal, da pričakuje okrepitve igralskega kadra. Vodstvo konjenikov mu je v nekaterih primerih sicer šlo na roko, toda 32-letni James ni skrival razočaranja, zdaj pa novinar The Vertical Adrian Wojnarowski, cenjeni specialist za tržišče lige NBA, napoveduje njegovo drugo slovo. James je v minuli sezoni v žep pospravil 29,5 milijona evrov, v naslednji sezoni pa naj bi v enem najbolj "slovenskih" mest na svetu zaslužil še 4,5 milijona evrov več. Toda Wojnarowski pravi, da v taboru konjenikov ne pričakujejo, da se jim bo z zvezdnikom svetovne košarke uspelo dogovoriti za novo pogodbo. 

"Menim, da tako v Clevelandu kot v vsej ligi NBA začenjajo dojemati, da je na sporedu nova selitev, tokrat proti zahodu, cilj pa bi lahko bila katera od obeh ekip v Los Angelesu. Lakers bi se perfektno skladali z njegovimi cilji," je v svojem podcastu povedal Wojnarowski. Jamesa bi lahko s 33 leti tako videli v vrstah Los Angeles Lakers oziroma Los Angeles Clippers, ki si delita Staples Center, dvorano, kjer so na sporedu tudi hokejske tekme večkratnih severnoameriških prvakov Los Angeles Kings s slovenskim kapetanom Anžetom Kopitarjem na čelu. Izključen naj ne bi bil niti povratek k Miami Heat, toda Kalifornija je v tem trenutku v prednosti, so prepričani ameriški kolegi, seveda tudi zaradi številnih poslovnih priložnosti in bližine Hollywooda, ki Jamesa bojda zelo mika. Najkoristnejšemu igralcu lanskega finala morajo Clippers ali Lakers kljub temu obljubiti projekt, ki bi predvideval enakovreden boj z lokalnimi rivali Warriors iz Oaklanda, ki jim številni napovedujejo večletno prevlado. "To sem napisal in tudi rekel pred enim letom: v trenutku, ko je osvojil naslov za Cleveland, je začutil, da lahko spet odide," opozarja Wojnarowski.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krnekilojz
16. 06. 2017 20.18
+0
Sam ne v Lakerse prosim, navijam za njih od 1990 in ga ne rabimo pa če smo nadaljnih 10 let zadnji. Leflop naj flopa drugje.
JAMES23
15. 06. 2017 19.15
+2
haha..ja to bo..mislim da bo on kr ustal u clevelandu in kot kaže bo love ošel in melo prišel..a jst osebno si res želim paula georga,kar ni mesija nemogoče.
nnee
15. 06. 2017 22.56
eno leto bo še sigurno ostal. Uprašanje če se bo paul george hotel podrejatu jamesu.